Izjava Damjanovića zabrinula navijače Čelika
Damjanović svjestan i težine današnjeg meča

Zeničani danas domaćini u 20. kolu Prve lige FBiH

Izjava Damjanovića zabrinula navijače Čelika

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Kriza trese zenički Čelik. Naime, Čelik je na devetom mjestu Prve lige FBiH sa 25 osvojenih bodova, a u posljednje četiri utakmice tek jednom su Zeničani slavili.

I sami navijači su razočarani te su prije par dana uputili pismo klubu, te naveli da igrači moraju ispunjavati obaveze prema klubu.

Odnosi se to prije svega na nekoliko iskusnih igrača koji nisu shvatili drugi period sezone ozbiljno, a klub rezultatski ispašta.

Pojedini su i bez minutaže, te navijači ne žele da neko bude iznad klub. Sve to stvara dodatni pritisak pa je trener Dario Damjanović pred današnji duel sa FK Gornji Rahić kazao da trenutno stanje ne gleda kao rezultatsku krizu, odnosno da klub ima i većih problema, ali na to se kaže ne želi obazirati.

”Rezultatska kriza, ja te tako ne shvatam, međutim imamo i većih problema na koje se ne želimo sad obazirati. Ja kao trener apsolutno vjerujem svojim igračima. Nikome ništa ne zamjeram, to je ispravno, trebamo izvršiti pritisak jedni na druge kako bi došli do što boljeg rezultata u narednim utakmicama. Svi znamo s kojim kadrom raspolažemo, mlada i perspektivna ekipa koja tek treba pokazati sve što može.

Ambicije koje su nametnute početkom prošlog ljeta su bile nerealne, otišlo je dosta igrača. Svaki navijač Čelika treba da očekuje zalaganje i borbenost”, kazao je Damjanović, a potom se dotakao mladosti svojih igrača koji nemaju iskustvo igranja u Prvoj ligi FBiH.

Oglasi

"Dobro poznajem ovu ligu, ko šta radi i kako. Djeca koja su izašla iz juniorskog nogometa se ne snalaze odmah. Ovo je njihov put, njihove lekcije. Onaj ko ne bude mogao podnijeti pritisak će vjerojatno igrati negdje drugo”, zaključio je šef „Crno-crvenih“.

Riječ je u najavi meča dobio i defanzivac Lovro Musa.

”Mogu reći da sam se uklopio u ekipu, treninzi su baš onakvi kakve svaki igrač želi. Igramo kući i idemo na pobjede, naravno. Igrači su svi spremni i motivirani samo da pokažemo svima da vrijedimo, da jedna utakmica nije pokazatelj za nešto loše. Svi imamo oscilacija ali imamo i kvalitet da u naredne dvije utakmice stabiliziramo situaciju.

Čelik je veliki klub, dres je težak, ali puno je lakše igrati pred publikom i na stadionu koji malo ko ima u ovoj ligi”, kazao je Musa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Danas se igra šest utakmica 20. kola Prve lige FBiH, a meč u Zenici počinje u 16 sati.

Svoj dolazak su najavili i navijači gostiju, a Rahić je trenutno na šestom mjestu tabele, što je sjajan uspjeh za ovaj klub.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Horic Vrsajevic,Karic itd to rastjerat treba sta ce tu koji ****** ako ne igraju sta da uce mlade ima njih ko ucit nego rastjerat uhl**** sto prije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi