NK Čelik pohod na rang više nastavlja gostovanjem u Maglaju
Zeničani su lideri nakon prvog dijela sezone, sa dva boda više od Bosne i Koline, koji će im uz Famos biti ozbiljni konkurenti za osvajanje prvog mjesta

Nastavlja se sezona u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar"

NK Čelik pohod na rang više nastavlja gostovanjem u Maglaju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda nastavlja se drugi dio sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar", gdje nakon prvog dijela sezone na tabeli vodi zenički Čelik, ispred Koline i Bosne iz Visokog. Najveći favorit za ulazak u viši rang sigurno je tim s Bilinog polja, ali sigurno da im neće biti lako u drugom dijelu sezone, kada imaju znatno teži raspored.

Danas je održana i press konferencija zeničkog tima uoči nastavka sezone, gdje očekuju da će potvrditi prvo mjesto, te se kroz doigravanje plasirati u 1.ligu FBiH. Prisutnim medijima danas se obratio šef stručnog štaba Armin Duvnjak, te kapiten Aladin Isaković.

Strateg Zeničana ističe da je ekipa spremna, te da vjeruju da će nastavak sezone u nedjelju protiv Moševca u Maglaju otvoriti sa pobjedom.

"Spremni smo za početak sezone i utakmicu protiv Moševca. Stanje u ekipi je zadovoljavajuće, igrači koji su bili povrijeđeni i bolesni se oporavljaju, jedino Arnautović neće biti na raspolaganju za meč u nedjelju. Naravno da idemo na pobjedu i osvajanja tri boda. Nakon ispadanja od Radnika u Kupu, igrači su bili malo razočarani, ali to smo ostavili iza nas i okrenuli smo se prvenstvu. Moševac kod kuće veoma dobro igra, nemaju poraza na domaćem terenu i sigurno da nas čeka težak zadatak, ali vjerujem da smo spremni za sve što nas čeka za taj meč".

"Želimo da proljetni dio sezone otvorimo sa tri boda. Naši mladi igrači moraju se dokazivati iz utakmice u utakmicu, te moraju nastaviti s dobrim partijama i u nastavku sezone. Cilj je jasan, viši rang i moramo to zaslužiti i na terenu. Arežina se polako vraća u formu, sigurno da će biti na dispoziciji za naredni meč, te vjerujem da će nam dobro doći u nastavku sezone. Tražimo maksimalnu ozbiljnost, profesionalnost kako bi ostvarili naše ciljeve. Protivnici protiv kojih igramo su se pojačali i svi će imati motiviše protiv nas, ali moramo se izdići i biti iznad svih".

"Mi imamo armiju navijača i oni su naš dodatni vjetar u leđa i pozivam ih da dođu u Maglaj i podrže nas. Čelik svaku utakmicu napravi najmanje 10 prilika, imamo probleme sa realizacijom, radimo na tome da pokušavamo ispraviti taj problem koji imamo. Nastojat ćemo to kroz sezonu podići na veći nivo i dosta činimo na tome da popravimo realizaciju. Imamo napadače poput Šijerkića i Karića koji pomažu ekipi i u defanzivi, dosta se troše, tako da nekad u završnici im fali koncentracije, ali vjerujem da će to biti kako treba u nastavku sezone", kazao je Duvnjak.

Kapiten Aladin Isaković nada se da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama i pobjedama, te je istakao da su se novi igrači dobro uklopili u tim.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Biće teška utakmica po sigurno teškom terenu, ali mislim da smo imali dobre pripreme i uslove, te je došlo i par dobrih pojačanja, naravno naš cilj se zna da ostvarimo plasman u viši rang. Pozivam navijače da nas podrže u što većem broj u proljetnom dijelu sezone. Mislim da su se novi igrači dobro uklopili, došao nam je Arežina koji je sjajan igrač i očekujem da nam bude od velike koristi", kazao je Isaković.

Utakmica 16.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" između Moševca i Čelika igra se u nedjelju od 15 sati na stadionu u Maglaju. Nakon prvog dijela sezone Čelik se nalazi na prvoj poziciji sa 38 bodova, dok ga prate Kolina i Bosna sa po 36, te Famos sa 32 boda na svome kontu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Polako al sigurno...
0 0
Convicts
Samo Celik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi