NK Čelik i Selim Žuna produžili saradnju
Žuna se ove sezone svojim radom na treninzima izborio za veliku minutažu, a na proljeće očekuje da nastavi igrati standardno u ekipi Čelika

Mladi veznjak produžio ugovor

NK Čelik i Selim Žuna produžili saradnju

D. Kurbegović

Rukovodstvo NK Čelik dogovorilo je produženje ugovora sa talentovanim nogometašem.

Prije odlaska u Tursku, klub s Bilinog polja odlučio je da produži ugovor sa talentovanim veznjakom Selimom Žunom. Ovom 19-godišnjem nogometašu ugovor je isticao u ljeto 2021. godine, a klub je odlučio ponuditi mu produženje na još jednu godinu, odnosno do ljeta 2022. godine po znatno boljim uvjetima.

Žuna je u prvom dijelu sezone odigrao 12 utakmica za Čelik, a kao najbolji igrač juniorske ekipe Čelika prošle sezone potpisao je ugovor sa seniorskom ekipom. Ovaj mladi Zeničanin sigurno je velika nada Čelika i veliki zalog za budućnost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani u nastavku sezone imaju priliku da pored Vrhovca i Žune ukažu šansu i mladom Mahmiću, te ih kroz određeni vremenski period i transferiraju u inostranstvo, odnosno unovče ulaganje u pomenute nogometaše.

Žuna je svoju karijeru počeo u zeničkom Tempo sportu, ali je u Čelik došao u pionirskoj konkurenciji. U dresu juniorske selekcije Čelika u 40 utakmica postigao je devet golova, a podjednako dobro može odgovoriti na sve pozicije u veznom redu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
1 0
ALLSTAR
Dr milion na njemu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi