NK Čelik još nije registrovao dvojicu stranih nogometaša
Stručni štab Čelika za meč protiv Željezničara ima na raspolaganju pet stranih igrača, od kojih će četvorica biti u protokolu za utakmicu

Iako je na zvaničnoj stranici kluba objavljeno da su registrovani

NK Čelik još nije registrovao dvojicu stranih nogometaša · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon poraza od tuzlanske Slobode okrenuli su se narednoj utakmici u Premijer ligi BiH.

Zeničani će u subotu gostovati na Grbavici kod Željezničara, te ih očekuje još jedan težak zadatak budući da su domaćini u dobroj formi i trenutno su drugoplasirana ekipa u ligi.

Za utakmicu protiv Željezničara stručni štab moći će računati na Vladimira Grahovca, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, ali i na još trojicu stranih igrača Elvina Yunuszadea, Nemanju Zlatkovića i Alima Aykuta, koji su prošlog petka registrovani, te su stekli pravo nastupa za utakmicu protiv Željezničara. Podsjetimo, da su Emi Han Topcu i Volkan Egri nastupili na Tušnju, budući da su oni ranije registrovani, te su imali pravo nastupa protiv Slobode.

Iako se mnogi navijači Čelika nadaju da bi protiv Željezničara na terenu mogli da vide veznjaka Tamirlana Dzhamalutdinova i omalenog ofanzivca Firata Gullua, to se neće desiti. Iako je zvanična stranica kluba prošlog petka objavila da su svi stranci registrovani, prema podacima iz Comet sistema N/FSBiH to nije istina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petorica nogometaša: Emir Han Topcu, Volkan Egri, Elvin Yunuszade, Alim Aykut i Nemanja Zlatković uredno su registrovani u sistemu, te imaju pravo nastupa za Čelik, dok preostala dvojica gore pomenuti Dzhamalutdinov i Gullu još nisu registrovani, odnosno za njih još uvijek nije završena papirologija.

Mnoge zanima i situacija oko trenera Umita Ozata, ovaj stručnjak iz Turske je dobio radnu i boravišnu dozvolu, ali je problem bio oko njegove trenerske licence. Naime, ista mu je istekla, te se mora produžiti licenca, a to je potrebno uraditi u Nogometnom savezu Turske. Ipak, kako saznajemo danas ili sutra će biti riješen i taj problem, te bi Umit Ozat po prvi puta na klupi Čelika trebao sjediti u subotu na meču protiv sarajevskog Željezničara.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Nevjerovatan naslov, 6 igraca registrovano ali ne bitno je staviti u naslov da dvojica od osam nisu registrovani. NEVJEROVATNO
5 0
NEUTRAL
Naprijed ČELIK ljubavi moja !!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi