Čelik na najbolji način započeo pripreme, Zeničani još jednom pokazali kako se voli klub
Foto: Arhiva

Odigran meč na Bilinom polju

Čelik na najbolji način započeo pripreme, Zeničani još jednom pokazali kako se voli klub

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

NK Čelik na najbolji mogući način - pobjedom, započeo je pripreme za sezonu u kojoj će igrati u Prvoj ligi FBiH, a na Bilinom polju s 2:1 pala je Mladost iz Kikača.

Prije same utakmice Zeničani su pokazali po ko zna koji put koliko vole svoj klub, te je bila organizovana akcija uređenja, farbanja i čišćenja kultnog bh. stadiona i doma NK Čelik, Bilinog polja.

Prvi gol viđen je u 33. minuti utakmice. Edin Durmiš je postigao pogodak s 11 metara i doveo Čelik u vodstvo.

Na drugi gol čekalo se do 62. minute kada je Talha Tabaković postigao prelijep pogodak i udvostručio prednost Čelika.

Do kraja utakmice Mladost je uspjela samo da postigne utješni pogodak, ali izbjeći poraz i izvući makar neriješen rezultat nije uspjela.

U ovoj utakmici zbog pvoreda nisu nastupili Hrelja i Karić, dok Salčinović još nije počeo trenirati. Sigurno da je prva provjera dobro došla treneru Arminu Duvnjaku da pred oko 500 gledaoca vidi s čime može raspolagati i šta očekivati od rostera koji ima. 

Oglasi

Posebno je upečatljiv bio mladi Talha Tabaković koji je stigao na posudbu iz Sarajeva i postigao prelijep pogodak, a istakao se i golman koji je stigao iz Slobode, Ajdin Brkić.

Sljedeća pripremna utakmica za Čelik je za sedam dana kada u Zenicu stiže kakanjski Rudar. 

Podsjetimo, Čelik je minule sezone izborio učešće u Prvoj ligi FBiH i od predstojeće sezone igrat će u drugom rangu bh. fudbala i boriti se za povratak u Premijer ligu. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prije nekoliko dana obavljen je i žrijeb, a NK Čelik će u prvom kolu biti gost u Olovu kod ekipe Stupčanice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Ima nas Zenicana vise od Kineza pjevamo navijamo bolje od Engleza.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi