Čelik nadigrao NK Vitez, navijači stigli u velikom broju, Sivca nije bilo
Sa jučerašnjeg meča FOTO: NK Čelik

Zeničani u drugom poluvremenu slomili otpor rivala

Čelik nadigrao NK Vitez, navijači stigli u velikom broju, Sivca nije bilo

S. Mlaćo

Federalni prvoligaši uveliko su počeli sa odigravanjem prijateljskih utakmica.

Zenički Čelik tako je jučer savladao NK Vitez, člana Druge lige Zapad, sa 2:0, a oba pogotka postignuta su u drugom dijelu.

Strijelci su bili Durmiš i Begić, a NK Čelik je meč počeo u sastavu: Durmo, Arnautović, Isaković, Šetkić, Ibraković, Međuseljac, Ibraković, Dilaver, Ahmetspahić, Kubat.

Nakon prvog poluvremena bilo je 0:0 uz jak vjetar koji je ometao igru, ali onda dva pogotka u mreži Vitežana koje od ove zime predvodi bivši trener Čelika Armin Duvnjak.

Treba istaći da je šef struke Čelika Dario Damjanović priliku dao velikom broju mladih igrača, čak petorici iz omladinskog pgoona, a jedan je čak iz kadetske selekcije.

Oglasi

Veliki broj navijača Čelika pratio je meč u Trening centru NS BiH, a Čelik je tako upisao prvu pobjedu, dok Vitežani nastavljaju sa pripremama za drugi dio sezone u Drugoj ligi Zapad, ali uz dosta optimizma, s obzirom da pojačanja koja su doveli.

Nema Eldara Sivca

Zanimljivo da u timu Čelika nije bilo Eldara Sivca, sjajnog desnog beka koji je izazvao dosta bure proteklog mjeseca.

Naime, Sivac je odradio trening sa FK Željezničar, a zatim se vratio u Zenicu, što mu navijači ne mogu oprostiti. Pozvali su klub da ga kazni, te je vrlo lako moguće da on bude suspendovan za drugi dio sezone.

Sivac je standardan u redovima Zeničana, te ima 14 nastupa u prvom dijelu sezone i dodao je dvije asistencije. Na Grbavici se prema svemu sudeći neće skrasiti, bar ove zime, jer je Željezničar kompletirao igrački

kadar.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ranije je NK Čelik imao objavu vezanu upravo za Sivca koji je nešto ranije dobio i priznanje "Ponos Čelika".

"Klub je iznad svakog pojedinca", napisali su iz Čelika na zvaničnoj facebook stranici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Stigli u velikom broju bilo ih 60
1 3
Convict
Samo mozete da nam pusite racku Zenicki.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi