Za dan bh. klub završio tri potpisa, stigli i bivši mladi reprezentativci Grahovac i Livančić
Sa potpisa ugovora Livančića

Ambiciozno kreću na proljeće

Za dan bh. klub završio tri potpisa, stigli i bivši mladi reprezentativci Grahovac i Livančić

S. Mlaćo

Tony Livančić i Vladimir Grahovac svojevremeno su bili mladi reprezentativci naše zemlje, a sada će dijeliti svlačionicu.

Ovaj dvojac je potpisao za NK Vitez, ambicioznog člana Druge lige Zapad koji u skorije vrijeme želi povratak u Prvu ligu FBiH.

Livančić je u Premijer ligi upisao oko 150 nastupa, nastupao je upravo za Vitez, a bio je i član Čelika, Slobode, Solina, Romaija, te Sloge Meridian, gdje je imao posljednji angažman.

Sada se vraća u NK Vitez i postigao je dogovor sa čelnicima kluba.

"Svima veoma poznato ime, Tony Livančić, rođen je 11.12.1994. godine. U našem klubu upisao je najveći otisak u svojoj karijeri, upisavši preko 110 nastupa za NK Vitez. Pored Viteza nastupao je za FK Sloboda, NK Čelik, NK Solin, NK Triglav, NK Rudeš, Romari te FK Sloga Meridian.

Našem i vašem Tony-u želimo sretan povratak u našu obitelj uz želju da pokaže ono što najbolje umije, te što više zdravlja, sreće i sportskog uspjeha!", objavili su Vitežani.

Oglasi

SportSport je ranije najavio dolazak Vladimira Grahovca koji je posljednji angažman imao u FK Mladost Doboj Kakanj. Grahovac je nastupao i za Slobodu, te Čelik. Rođen je u Zenici i dobro ga poznaje novi šef struke Vitežana Armin Duvnjak, bivši trener Čelika.

"Vladimir Grahovac rođen je 12. siječnja 1995. godine u Zenici. Ovaj dvadesetdevetogodišnjak pokriva više pozicija na terenu, one u veznom redu, u naš klub dolazi kao slobodan igrač iz FK Mladost Doboj-Kakanj.

U svojoj karijeri Grahovac je upisao preko 140 nastupa u Premijer ligi BiH, te oko 40 nastupa u Prvoj ligi FBiH. Nastupao je za NK Čelik, FK Sloboda, NK Radnik Bijeljina, te posljednju epizodu imao je u FK Mladost Doboj-Kakanj.

Grahovcu želimo dobrodošlicu u našu obitelj uz želje za što više zdravlja, sreće i sportskog uspjeha!", stoji u objavi NK Vitez.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U NK Vitez jučer je stigao i Emir Džudžević, bivši omladinac Željezničar, koji je kasnije nastupao i za Bosnu Visoko, Famos, češki Chomutov, hrvatski Zmaj...

Vitežani su tako za kratak period dobili kvalitetna pojačanja i najavili uspješno proljeće u Drugoj ligi Zapad. Tu sigurno neće biti kraj pojačanjima, a prvi prijateljski ispit je u subotu protiv NK Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi