NK Čelik poziva sve navijače da podrže najbolju sportsku priču u Zenici
Klub s Bilinog polja vjeruje da će u narednom periodu imati veću podršku s tribina za mladu ekipu, koja je svojim rezultatima to i zaslužila

Zeničani sutra dočekuju Rudar iz Breze

NK Čelik poziva sve navijače da podrže najbolju sportsku priču u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 24. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" na Bilinom polju dočekati tim Rudara iz Breze. Zeničani su nakon dolaska novog trenera Armina Duvnjaka na mjesto šefa struke u sjajnoj formi, te su uvezali sedam uzastopnih pobjeda uz gol razliku 27:3.

Danas je na stadionu Bilino polje održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili v.d. direktora kluba Emir Ćerim, te šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

V.d. direktora kluba istakao je veliko zadovoljstvo s radom novog trenera, te očekuje još da i publika u Zenici podrži novi, mladi tim Čelika i naravno mladog trenera.

"Rokada trenera je bila prava stvar, a to se dokazuje iz kola u kolo. Imamo najmlađu ekipu i mladog trenera, koji igraju napadački nogomet, a to pokazuju i rezultati, te se nadamo da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu. Armin Duvnjak je mlad i ambiciozan trener, te će klub i dalje ulagati u njegovo dalje školovanje. U prošloj utakmici smo imali 12 od 20 igrača u rosteru ekipe koji su mlađi od 21 godine, što je svakako rijetkost ne samo u ovoj ligi, nego u našem nogometu. Navijači Čelika sigurno mogu biti zadovoljni rezultatima i igrom, ljepota je gledati ovaj klub kako igra. Nadam se da će se konačno i poboljšati posjeta, odnosno da će i drugi prepoznati ovu pozitivnu priču. Čelik je iznad svega i to je naša jedina politika. Još jednom pozivam sve navijače da sutra dođu i podrže ovu mladu ekipu i konačno će moći uživati u pravom napadačkom nogometu", kazao je Emir Ćerim.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak istakao je da mu je velika čast što je posto trener Čelika, te da je njegova filozofija igre da je napad najbolja odbrana, te forsiranje mladih igrača.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Drago mi je što se moj rad u kratkom periodu primijetio, te što sam dobio čast i šansu da vodim seniorski tim Čelika. Ovo su teška vremena za naš klub, mnogi nisu imali povjerenja u ovu priču, ali sigurno da je ovaj klub jedna pozitivna priča ne samo u Zenici, nego u cijeloj BiH. Nadam se da će se svi pridružiti ovoj našoj priči, mi smo zenički i bh. brend. U ovom klubu su igrali veliki igrači, a tu su bili i veliki treneri, zato mi je posebna čast biti šef stručnog štaba. Vodim klub u kojem sam proveo najljepše godine svog života i ovo je kao neki san. Kako sam preuzeo ekipu odigrali smo sedam utakmica i pobijedili u svih sedam susreta. U narednom periodu nastavit ćemo raditi maksimalno predano i ozbiljno, radit ćemo na jačanju samopouzdanja i da pravimo tim za narednih par sezona. Uz mlade igrače i iskustvo nekolicine starijih pravimo tim za budućnost. Dižemo formu iz kola u kolo i vjerujem da ovo nije maksimum ove time. Sutra dočekujemo Rudar iz Breze i uz sve poštivanje protivnika idemo na novu pobjedu, te pozivam navijače da nas podrže u sutrašnjoj utakmici, ali i budućem radu. Za kraj bi poručio jednu staru našu parolu, vraćamo ti staru slavu ne damo te zaboravu", kazao je Armin Duvnjak.

Utakmica Čelika i Rudara iz Breze igra se sutra od 17 sati na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ultrarobija
Zapitajte se vi koji dolazite samo kad gostuje sarajevo ili zeljo volite li celik stvarno. Svi na jug!!!
1 0
zgembo.popuslic
Najjace su mi ove izjave trenera kad kazu da prave tim za buducnost a svi znamo da kod svih nasih klubova od premijer lige pa prema dole, pred svaku sezonu se promijeni minimum 5-6 igraca, sto je pola tima. Neki se prodaju, neki razocaraju pa se otjeraju al uglavnom ne znam da je ijedan tim zadrzao bar 90% ekipe 2-3 sezone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti