Čelik jučer poražen od Radnika, od danas Zeničani na pripremama u Metkoviću
Zeničani pred put FOTO: NK Čelik Zenica

Sa ekipom je i Eldar Sivac

Čelik jučer poražen od Radnika, od danas Zeničani na pripremama u Metkoviću

Samir Mlaćo

Zenički Čelik nastavlja sa pripremama za drugi dio sezone Prve lige FBiH. Zeničani su jučer poraženi od Radnika iz Bijeljine 2:1, a danas putuju u Hrvatsku.

Tačnije, završni dio priprema će obaviti u Metkoviću, gdje će dodatno se spremiti za nove izazove.

Dogovorena su i dvije prijateljske utakmice, a rivali su Čapljina te Velež iz Nevesinja.

"Drugu fazu priprema, naši momci će odraditi van granica BiH, a danas su otputovali u Metković gdje će se zadržati sedam dana te odigrati dvije utakmice. Naši momci će u srijedu igrati utakmicu protiv Čapljine, a u subotu ih očekuje utakmica protiv ekipe Veleža iz Nevesinja.

Nogometaši koji su dobili poziv za pripreme u Metkoviću su: Adi Durmo, Ajdin Brkić, Harun Vardo, Aladin Isaković, Kenan Horić, Davud Arnautović, Faris Bajramović, Eldar Sivac, Muamer Hamzić, Mahir Mehić, Anes Mašić, Talha Tabaković, Edin Durmiš, Emir Karalić, Ali Međuseljac, Adin Begić, Fenan Salčinović, Alden Šetkić, Afan Ibraković, Benjamin Ahmetspahić, Amer Hodžić, Bakir Bašić.

Naši momci će nakon priprema u Metkoviću odigrati još jednu utakmicu, a to će biti ekipa Budućnosti iz Banovića", naveli su iz Čelika.

Oglasi

Zanimljivo da je na spisku Zeničana i Eldar Sivac, nogometaš o kojem se ove zime mnogo pisalo. Naime, Sivac je odradio jedan trening sa FK Željezničarom, što je naljutilo navijače Čelika, ali i čelnike kluba.

Mnogi su istakli da Sivac treba dobiti suspenziju, ali ipak on putuje sa ostatkom ekipe na pripreme.

Sivac je standardan u redovima Zeničana, te ima 14 nastupa u prvom dijelu sezone i dodao je dvije asistencije. Na Grbavici se prema svemu sudeći neće skrasiti, bar ove zime, a šta će biti poslije sezone ostaje da se vidi.

Treba istaći da je danas zakazana u redovna sjednica Skupštine NK Čelik.

"Redovna izvještajna skupština NK Čelik Zenica će se održati 18.02.2024. godine u 18h u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pravo pristupa istoj imaju svi punoljetni članovi koji su se učlanili u klub u 2023. godini!

Ovim putem molimo sve članove da poštuju dress code, te da poštuju upute koje dobiju od strane Tehničkog odbora pri ulasku na Skupštinu!, naveli su iz Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Stanica puna crveno crna....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi