NK Čelik protiv FK Zvijezda 09 u najjačem sastavu
Zeničani u Ugljevik idu po tri boda koja ih ostavljaju u vrhu tabele

Pecelj se vraća u tim

NK Čelik protiv FK Zvijezda 09 u najjačem sastavu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon dobrog starta i sedam utakmica u tri kola poraženi su u derbiju od Željezničara na Bilinom polju. Zeničani su utakmicu protiv ekipe s Grbavice ostavili iza sebe jer ih za vikend očekuje novi meč, koji je veoma važan za nastavak sezone.

Crno-crveni gostuju ekipi Zvijezde 09, koja se nakon četiri kola zajedno s Veležom nalazi na dnu tabele sa samo jednim bodom na svome kontu. Bez obzira sto je Zvijezuda 09 loše otvorila sezonu, izabranicima Hasana Ozera neće biti lako doći do bodova u Ugljeviku.

Zeničani sigurno protiv Zvijezde 09 neće moći da igraju svoju karakterističnu igru zbog nešto lošijeg terena, tako da će stručni štab morati pripremiti rezervnu varijantu. Još su svježa sjećanja iz prošle sezone kada je u Ugljeviku bilo 2:0, te 4:0 za Zvijezdu, što dodatno poziva na oprez u taboru kluba s Bilinog polja.

Pozitivna vijest za stručni štab jeste što mogu računati na sve raspoložive snage, a to znači da bi se u tim trebao vratiti i Ljubiša Pecelj, koji je dosta nedostajao protiv Željezničara, budući da je u drugom poluvremenu bio "propuh" po lijevoj strani Zeničana, što su gosti s Grbavice znalački koristili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim povratka Pecelja, očekuje se još nekoliko izmjena u početnoj postavi, a prije svega u ofanzivnom dijelu, gdje su nužne promjene, ako klub želi da pobijedi u Ugljeviku, te ostane u borbi za sami vrh Premijer lige.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Ako celik ne pobjedi ovu opet ce strepiti za opstanak.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi