Podignute optužnice protiv bivših čelnika NK Čelik

Stigla zvanična potvrda

Podignute optužnice protiv bivših čelnika NK Čelik

A. Čaušević

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podignulo je optužnicu protiv bivših vodećih ljudi NK Čelik.

U ponedjeljak je optužnica potvržena u cijelosti, a za zloupotrebu položaja i ovlaštenja optuženo je ukupno devet osoba.

Terete se Zaim Mujezinović, Nermin Šabić, Alija Porča, Muamer Islamović i Nuhagić Adnan kao bivši direktori Čelika.

Kruško Senad, Asim Demiri, Stapić Zoran i Džidić Amir su optuženi kao bivši članovi Upravnog odbora zeničkog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 07.12.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Mujezinović Zaima, Šabić Nermina, Porča Alije, Islamović Muamera i Nuhagić Adnana jer su, u radnjama opisanim pod tačkama I, II, III, IV i V počinili krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije BiH (KZ F BiH); Kruško Senada jer je, u radnjama opisanim pod tačkom I počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. u vezi sa članom 33. KZ FBIH (pomaganje); Demiri Asima jer je, u radnjama opisanim pod tačkama I i II počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. u vezi sa članom 33. KZ FBIH (pomaganje); Stapić Zorana jer je, u radnjama opisanim pod tačkama I i II počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. u vezi sa članom 33. KZ FBIH (pomaganje) i Džidić Amira jer je, u radnjama opisanim pod tačkama II, III, IV i V počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. u vezi sa članom 33. KZ FBIH (pomaganje);

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 27.12.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica", naveli su iz Tužilaška ZDK. Kompletnu optužnicu možete pročitati ovdje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Ako se dokaze da su krivi, samo kazni. ABd i fudo ce doci na ovu listu
7 2
Gari Garinča
Grobari NK Čelik svi na jednom mjestu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi