Čelik se oprostio od nogometaša koji je ispisao historiju kluba

Životni put nastavlja u Njemačkoj

Čelik se oprostio od nogometaša koji je ispisao historiju kluba

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

NK Čelik je na pauzu otišao sa pobjedom nad Zvijezdom Gradačac i u Zenici mogu biti sretni i zadovoljni.

Bilo je i dosta problema ove sezone, ali svakako da će u nastavku biti iskusniji za sve ono što im dolazi. Sigurno se očekuju i promjene u igračkom kadru, a klub je već napustio Selim Žuna.

Kao što je SportSport.ba ranije i najavio, Žuna je protiv Zvijezde odigrao svoj posljednji meč za Zeničane. Postigao je i pogodak te se tako od Robijaša oprostio na najbolji mogući način.

Svoj životni put nastavlja u Njemačkoj, a ostavio je veoma lijep trag u Čeliku.

"Premijer liga BIH, Prva liga FBIH, Druga liga FBiH i Kantonalna liga ZDK, jedini igrač koji je igrao za Čelik u svim rangovima bosanskohercegovačkog nogometa je Selim Žuna.

Oglasi

Igrač koji je bio omiljeni među navijačima našeg kluba debitovao je za seniore našeg kluba 24. aprila 2019. godine u Premijer ligi BiH protiv ekipe Zvijezda 09. Ovaj igrač nakon odluke o nastavku takmičenja iz Kantonalne lige ZDK jedan je od rijetkih koji je ostao vjeran crno-crvenim dresu, te tako pomogao svom klubu da napreduje kroz tri ranga takmičenja.

Selim Žuna svoj privatnu i nogometnu karijeru nastavlja van granica naše domovine, te mu se ovim putem želimo zahvaliti na svemu što je uradio za naš klub i poželjeti mu puno sreće u nastavku života i nogometne karijere.

Jednom. Uvijek. Zauvijek!", istakli su iz Čelika.

Žena će pored posla, u Njemačkoj nastaviti se baviti nogometom, ali uvijek biti vjerna podrška svom Čeliku.

Jučer je Zeničane napustio i trener golmana Adis Nurković koji odlazi na u FK Sarajevo. U Sarajevo Nurković stiže na poziv sportskog direktora Sarajeva Senijada Ibričića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Naš ‘Nurke’ ostavio je veliki trag u našem klubu u prethodnom periodu. Kao osoba koja nije rođena u Zenici pokazao je veliku ljubav prema voljenom klubu. Svima je pokazao da se uz one koje najviše voliš ostaje i u najtežim trenucima. Nije napustio svoj Čelik kada je bilo najteže. Stao je među stative da brani boje svoje kluba.

Ostao uz klupu za rezervne igrače da pomogne klubu, mladim igračima i svim navijačima i simaptizerima. Uspio je u tome. “Zadužio” je ovaj klub svojim odnosom prema grbu, ljubavi i strašću koju je pokazivao na svakom treningu i na svakoj utakmici", poruka je iz NK Čelik.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Ibricic i nurkovic su veliki prijatelji, nadam se da je samo iz sportskih razloga doveo svog frenda u sarajvo. Cjenim obojicu, tako da ne znam sta da kazem na ovu vijest
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi