NK Čelik u kombinovanom sastavu protiv FK Rudar Kakanj
Zeničani će u kombinovanom sastavu pokušati ostvariti plasman u narednu rundu takmičenja u okviru Kupa BiH

Komšijski duel u okviru Kupa BiH

NK Čelik u kombinovanom sastavu protiv FK Rudar Kakanj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede, Zeničani su proteklog vikenda na Bilinom polju golom Harisa Dilavera s minimalnih 1:0 savladali tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Sigurno da su ova tri boda za Zeničane došla u najboljem mogućem trenutku, prije svega radi novog šefa struke Marka Babića, naravno i radi povratka samopouzdanja kod igrača, ali i pred teške utakmice koje ih očekuju.

Zeničani će u naredne tri utakmice isto toliko puta gostovati, najprije ih u srijedu očekuje gostovanje u Kaknju kod domaćeg Rudara u okviru 1/16 finala Kupa BiH, a zatim slijede dva gostovanja Zrinjskom i Radniku u okviru Premijer lige.

Nakon pobjede protiv Mladosti, šef struke Marko Babić najavio je da bi protiv Rudara priliku trebali dobiti i igrači koji su imali nešto manju minutažu ove sezone, ali i oni koji nisu bili u konkurenciji za ekipu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zeničani bi tako u Kaknju trebali da nastupe u kombinovanom sastavu, odnosno priliku za igru bi mogli dobiti: Nurković, Raguž, Isić, Brekalo, Žuna, Baban, Resić, Musić, Aganspahić i Mahmutović. Sigurno da će u ekipi biti i nekoliko standardnih igrača, koji su igrali u proteklih osam kola u Premijer ligi.

Utakmica u Kaknju budi veliki interes kod publike jer je Rudar u posljednje četiri utakmice ostvario četiri pobjede u 1.ligi FBiH, te će pokušati iznenaditi i Čelik u okviru Kupa BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1capljinac
A kako mu moze biti Petar Raguž na klupi??
1 1
nickizedostizeko
Ja i dalje ne razumijem kako može jedan Ćubara igrati prije Isića i Brekala? Luka ozdravi nam što prije, ne možemo bez tebe!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi