Čelik počeo pripreme, bivši bh. reprezentativac novajlija, istaknut jasan cilj

Dogovorene za sada tri provjere

Čelik počeo pripreme, bivši bh. reprezentativac novajlija, istaknut jasan cilj

Samir Mlaćo

Sa priprema se počeli i nogometaši Čelika. Zeničani su u Prvoj ligi FBiH, a liga se nastavlja početkom marta ove godine.

Dovoljno vremena su imali za odmor, a na jučerašnjoj prozivci obratio se šef struke Dario Damjanović i direktor kluba Emir Čerim.

Čerim je naglasio da Čelik želi mladim nogometašima dati još više prostora u nastavku sezone.

”Zahvalili smo se nekim igračima na koje šef više ne računa. Svi oni na koje se računa su ostali s nama. Očekujemo još jedan odlazak i dva dolaska, osim ako se ne desi još nešto nepredviđeno do kraja prelaznog roka, ali nam je želja što ranije kompletirati roster za iduću polusezonu. Ambicija je popraviti se na tabeli, primaknuti se vrhu, dati što veću šansu mladim igračima, omogućiti im dodatni razvoj kroz kontinuitet, kako bismo po okončanju sezone svi bili svjesni njihovih mogućnosti za predstojeće izazove.

Na nama je da konstantno lobiramo za sredstva s viših nivoa vlasti. Tu postoji jako puno neiskorištenog potencijala kluba.

Oglasi

Ako se kockice slože kako smo planirali, do kraja našeg mandata možemo riješiti sve dugove uz podršku Kantona i FBiH na kojoj već radimo. Naravno, preduslov je deblokada računa”, izjavio je pristunim medijima direktor kluba Emir Čerim.

Novajlija je za sada bivši bh. reprezentativac Avdija Vršajević, ali tu neće biti kraj pojačanjima. Jasno je to istakao i trener Dario Dmjanović.

”Očekujemo dva do tri pojačanja te da ćemo na taj način osvježiti tim. Ambicije jesu da budemo bolji od prošle polusezone te da klub podignemo za neku stepenicu više. Čelik je veliki klub, zahtjeva uvijek pobjedu, suvišno je reći da na neku utakmicu idemo, a da ne ciljamo pobjedu”, izjavio je Damjanović.

Nakon press konferencije, u klubu se održala i prozivka igrača, a na istoj su se pronašli: Durmo Adi, Brkić Ajdin, Sivac Eldar, Arnautović Davud, Isaković Aladin, Šetkić Alden, Horić Kenan, Vardo Harun, Mehić Mahir, Karalić Emir, Tabaković Talha, Bajramović Faris, Begić Adin, Međuseljac Ali, Durmiš Edin, Mašić Anes, Salčinović Fenan, Bašić Bakir, Vršajević Avdija, Ibraković Afan, Ahmetspahić Benjamin, Zahirović Hanan, Palačkić Emrah, Smajlović Nedim i Hodžić Amer.

Prvi dio priprema, nogometaši Čelika će odraditi na Trening centru NS/FS BiH gdje će odraditi dvije prijateljske utakmice i to protiv Viteza i Radnika iz Bijeljine, a nakon toga putuju za Hrvatsku gdje će se zadržati sedam dana te odigrati nekoliko utakmica. Nakon priprema u Hrvatskoj, Zeničani će odraditi generalku protiv Budućnosti iz Banovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Čelik je prvi dio sezone završio na osmom mjestu i ima 21 osvojen bod. Zeničani drugi dio sezone otvaraju susretom sa Stupčanicom iz Olova, jednim od glavnih kandidata za viši rang.

Jesenji prvak Prve lige FBiH je FK Sloboda sa tri boda prednosti nad timom iz Olova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
M u PM
0 1
zgembo.popuslic
Ne mogu ispast a ne mogu se ni boriti za vrh. I umjesto da forsiraju mlade igrace koji ce stasavati za naredne sezone i borbu za vrh, oni dovedu Vrsajevica koji ce za godinu dvije u penziju i da nekom junioru uzima mjesto. Kad nemas rezultatskog imperativa onda je logicno da se baziras na mlade igrace i njihov razvoj da bi u buducnosti imao koristinod njih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti