NK Čelik dobio spektakularno pojačanje!

Vršajević ponovo u starom jatu

NK Čelik dobio spektakularno pojačanje!

Midhat Šljivak

NK Čelik dobio je danas spektakularno pojačanje. Novi član zeničkog tima postao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević.

Iskusni 37-godišnji bh. fudbaler Avdija Vršajević odlučio je da se vrati u NK Čelik. On je danas potpisao ugovor sa članom Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i sigurno će predstavljati veliko pojačanje.

Povratak je to Vršajevića u klub nakon punih 12 godina. On je crveno-crni dres nosio od 2005. do 2007. i iz njega je krenula njegova velika internacionalna karijera.

Vršajević je iz Čelika otišao u prašku Spartu, a nakon epizoda u Kladnom i Tatran Prešovu u Zenicu se ponovo vratio u sezoni 2010/2011.

Ponovo mu je Čelik bio odskočna daska za karijeru. Uslijedio je odlazak u splitski Hajduk, dugo godina je igrao u Turskoj, a posljednji angažman je imao u FK Sarajevo.

Avdija Vršajević ljubi grb NK Čelik (Foto: NK Čelik)

Bordo tim je s njim raskinuo saradnju u ljeto prošle godine. Od tog trenutka je bio slobodan igrač i nazirala se mogućnost da dođe u redove Čelika.

Na kraju su se takve sumnje i ostvarile. Vršajević će donijeti veliko iskustvo u igru zeničkog tima koji trenutno igra u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik je na osmom mjestu nakon prvog dijela sezone s 21 osvojenim bodom, a prvoplasirana Sloboda udaljena je velikih 15 bodova.

Treba napomenuti da su Čelik prethodnih dana napustila trojica fudbalera. Članovi kluba više nisu Kenan Šarić, Kenan Salkanović i Tarik Pehilj.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Treba malo i iskustva u ovom timu. Avdija se nece stedit, to je sigurno. Naprijed Celik!
4 0
limvotemirvah
Uz duzno postovanje, sta je ovdje spektakularno? Dajte ba.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi