U Mostaru formirana nova navijačka grupa

Podržavaju niželigaša

U Mostaru formirana nova navijačka grupa

A. Čaušević
Teme:

Mostar je dobio još jednu navijačku grupu, osim regionalno poznatih Red Armyja koji podržava Velež, te Ulrasa, najvjernijih pristalica Zrinjskog.

Rijetki su gradovi u BiH i regionu koji imaju više od dvije navijačke skupine, a da navijaju za fudbalske klubove. Među njim je posljednjih sedmica i Mostar.

Naime, član kantonalne lige HNK, NK Cim, dobio je navijačku grupu pod nazivom Cimljani 2023 što implicira na godinu nastanka.

Novosnovani Cimljani su na nekoliko posljednjih mečeva bodrili svoje ljubimce, a tako je bilo i protiv NK Neretve minulog vikenda u sklopu 17. kola.

Malobrojni, ali glasni Cimljani su zapalili i nekoliko baljki, međutim njihovi igrači nisu uspjeli odnijeti puni plijen jer je meč završen sa 1:1.

Nova navijačka grupa u Mostaru već nekoliko sedmica bodri svoj klub, a ranije su viđeni i tokom utakmice protiv NK Mostara.

Oglasi

Inače, Cim se nalazi na samom dnu Kantonalne lige HNK sa skromnih devet bodova iz 17 utakmica. Ostvarene su dvije pobjede.

Prije šest godina se takmičio u Drugoj ligi FBiH - grupa Jug, ali je nakon dvije sezone u tom rangu odustao iz takmičenja zbog finansijskih problema.

Ipak, odlično se radi u omladinskim kategorijama ovog kluba, su tako pioniri NK Cim vodeći u drugoj ligi HNK sa 41 bodom te gol-razlikom 53:8.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga HNK:

Za niželigaše u BiH nije uopšte strana pojava da imaju svoje navijačke skupine koje obično ne broje veliki broj članova, ali su prisutni na svakom susretu.

Za klubove iz nižih kategorija je inače svojestveno da fudbal igraju reakreativno te iz ljubavi pa se i formiranje navijačkih skupina vrlo često može protumatičiti razonodom za vikend, posebno za mlađe naraštaje.

Top Komentari

nakopitam
MagaRAd na aparatima. Hahahahahahahahha
4 6
SonPen1946
Znaci magaRAd su sad treca grupa u siroj okolici mostara.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi