NK Dinamo Zagreb večeras igra za historiju, slavu i novac: Koji su mogući scenariji?

Zagrebački klub gostuje na San Siru

NK Dinamo Zagreb večeras igra za historiju, slavu i novac: Koji su mogući scenariji?

Nogometaši Dinamo Zagreba večeras igraju peti historijski meč u posljednja dva mjeseca.

Kažemo peti jer je za Dinamo svaki historijski od početka ovosezonske grupne faze Lige šampiona.

Nakon uvodne pobjede protiv Atalante od 4:0, klubu s Maksimira otvorila su se vrata osmine finala, a ona bi mogla biti još više odškrinuta u slučaju da i večeras isti protivnik 'padne'.

Osim za najveći uspjeh u historiji kluba, Dinamo se bori i za veliki novac koji dobijaju klubovi plasirani u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sam prolazak među 16 najboljih klubova Evrope nagrađuje se sa 9,5 miliona eura, a eventualna pobjeda večeras protiv Atalante dodatnih 2,7 što znači da Dinamo igra za vrtoglavih 13,2 miliona evropskih novčanica.

Naravno i u slučaju pobjede večeras na San Siru Dinamo neće osigurati osminu finala već će morati čekati posljednje kolo. Do tada ima nekoliko scenarija, pa pogledajmo ih:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Jos jedno 7 clanaka do utakmice o Dinamo iz Citluka I 10 o Crvenoj Zvijezi iz Banja Luke
0 3
Vitez
Je li 12,2 ili 13,2 miliona.....9,5 + 2,7=12,2 ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi