GOŠK se 'probudio' u nastavku, u Gabeli stanuje najvrijedniji eksponat u ligi, te prvi strijelac

Druga najbolja momčad lige u drugom dijelu sezone

GOŠK se 'probudio' u nastavku, u Gabeli stanuje najvrijedniji eksponat u ligi, te prvi strijelac

S. Mlaćo
GOŠK je jučer deklasirao NK Travnik sa 6:1, te upisao uvjerljivu pobjedu u okviru 28. kola Prve lige FBiH.

Gabeljani su u prvom dijelu sezone bili neprepoznatljivi, dugo se tražio uzrok katastrofalnih, došlo je i do promjene na trenerskoj klupi, no na kraju je sve ispalo dobro. Ivan Bubalo je pronašao dobitnu kombinaciju.

GOŠK je trenutno na sedmoj poziciji, a u posljednjih pet kola upisao je tri pobjede, jedan remi i tek jedan poraz.

Kada se gleda tabela drugog dijela sezone, tačnije 13 do sada odigranih kola,  Gabeljani su na drugom mjestu sa 25 osvojenih bodova, tek četiri manje od novog prvaka Posušja.

U Gabeli 'stanuje' i prvi strijelac lige Dženan Haračić koji je nakon sjajne polusezone u Jedinstvu stigao u GOŠK i opravdao očekivanja. Postigao je ove sezone ukupno 15 pogodaka, a njegov prvi pratilac je Selmir Mahmutović iz Vis Simm Bau sa 14. Haračić je golgeter kojem je potrebno veoma malo da vas kazni, a uz to je i veliki profesionalac.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati, igranje nogometa i trava

Oglasi

Svakako vrijedi izdvojiti i sjajnog mladog vezistu Igora Savića, te iskusnog Sabahudina Jusufbašića, ponajbolju 'desetku' lige koji se jučer u pojedinim momentima poigravao sa Vezirima. Jučer se sa dva pogotka istakao Josip Šantić, priliku je iskoristio i Mateo Ramljak, a prva postava nezamisliva je bez Miljenka Bošnjaka koji je i ove polusezone potvrdio da je još uvijek veliki nogometni majstor, te Tipurića, Peke, Čoke...

Savić je mladi reprezentativac naše zemlje, navrijedniji eksponat kluba i GOŠK bi na ljetnoj pauzi mogao napraviti sjajan posao.

Pojačanja su svakako potrebna, čelnici GOŠK-a sigurno ne žele ponoviti sezonu u kojoj će njihov klub biti na mjestu na kojem po mnogo čemu ne zaslužuje.

U Gabeli su i dalje premijerligaška pravila i svi to znaju. Primanja nogometaša se redovna, ne kasne ni dan, bez obzira što je nakon prvog dijela vladalo razočarenje i što nogometaši sigurno nisu opravdali uložena sredstva, a ona nisu bila nimalo malo, čak naprotiv.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno će dobro rezimirati u Gabeli sezonu i krenuti u nove pobjede. Neće im biti teško privoliti nova imena, posebno mlade i kvalitetne nogometaše. Igor Savić je najbolji primjer za to.

Savić je dobio i kapitensku traku, postao iz GOŠK-a mladi reprezentativac, a nije tajna da telefon čelnih ljudi GOŠK-a stalno zvoni. Brojni klubovi na radaru imaju Savića koji je u Gabeli 'pronašao sebe' i pokazao koliko je za nogometaša bitna zdrava sredina u kojoj može napredovati.

Top Komentari

Realist
Šula ****m tebe i tvoje menadzere. Ostali smo i bez Čoke i nez Savića
3 0
AmellemA
Habibi, ja ću mirno spavati onog trenutka kad moja ideja ode u prave ruke. (:
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi