Mugoša u ovoj sezoni zna samo za trofeje: Premijer liga bi sigurno bila izazov za mene
Mugoša u duelu GOŠK-a i Budućnosti iz Banovića

Crnogorski internacionalac pokazao kvalitete u GOŠK-u

Mugoša u ovoj sezoni zna samo za trofeje: Premijer liga bi sigurno bila izazov za mene

S. Mlaćo
NK GOŠK je već ranije ovjerio naslov prvaka u Prvoj ligi FBiH i Gabeljani se vraćaju u Premijer ligu.

Potpuno zasluženo, dominirali su od prvog kola i na kraju dobili brojne pohvale.

Brojni mladi igrači su se pokazali u kvalitetnom izdanju, a među njima se našao i crnogorski internacionalac Damjan Mugoša (20).

Mugoša je stigao na posudbu iz crnogorskog prvaka FK Budućnost Podgorica, a o GOŠK-u ima samo riječi hvale.

“Zaista prelijepa sredina. Sjajni momci, sjajna svlačionica, osjećao sam se kao dao sam već dugo godina tu. Sjajno sam primljen, a stigao sam zahvaljujući sportskom direktoru Damiru Obadu.

Samo riječi hvale imam za NK GOŠK i cjelokupnu sredinu, igrali smo dobro i ta titula je na kraju šlag na tortu. Sretan sam i zadovoljan“, ističe Mugoša za SportSport.ba.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Hvali i šefa struke Ćorića, koji se posebno ističe u radu sa mladim igračima.

“Ćorić je zaista kvalitetan trener, vjerovao je u mene i pružio mi šansu. Zahvalan sam na tome, kao i svima u klubu. Mogu reći da sam dodatno napredovao i da će mi ova polusezona sigurno dobro doći u nastavku karijere.

Ovo je za mene bilo novo iskustvo, ali pozitivno u svakom smislu“, ističe 20-godišnjak.

Prvi dio sezone Mugoša je proveo u FK Mladost Donja Gorica, klubu koji je sada izborio elitni rang crnogorskog nogometa. Tako se može pohvaliti da je ove sezone bio u tri kluba koja su osvojila pobjednički pehar, uključujući Budućnost pod čijim je ugovorio bio.

Oglasi

“Upravo tako.  U Mladosti sam bio najbolji igrač, a onda sam stigao u GOŠK i tu smo sada podigli trofej, a Budućnost je prvak Crne Gore. Predivno, nema šta“.

Na kraju sezone će postati slobodan nogometaš, ali skrenuo je pažnju na sebe. Mladi je reprezentativac Crne Gore. Pitali smo ga da li se vidi u Premijer ligi naše zemlje u novoj sezoni.

“Sigurno da bi Premijer liga bila veliki izazov za mene. Svaki igrač sigurno želi igrati Premijer ligu, osjetiti taj izazov i kvalitet koji nosi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Šta će od svega biti, vidjet ćemo na ljeto“, dodao je mladi Crnogorac.

Mugoša je upisao 13 nastupa u Prvoj ligi FBiH i brzo 'osvojio' sve u NK GOŠK. Pokazao se kao veliki profesionalac uz veliku želju za napredovanjem, pa mu se nije bio problem uklopiti, čak naprotiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi