Objava NK GOŠK o sudbini Šere je hit

Sjajnu sezonu ima iza sebe

Objava NK GOŠK o sudbini Šere je hit

Samir Mlaćo
NK GOŠK danas je i zvanično potvrdio ostanak prvog strijelca kluba iz prošle sezone Nihada Šere.

Šero se povezivao sa velikim brojem klubova i gotovo sigurno je bilo da napušta Gabeli, ali onda veliki preokret. Brzonogi ofanzivac čak je bio na pragu odlaska u Južnoafričku Republiku, ugovor je bio spreman, no ostat će u Premijer ligi.

Danas je to i zvanično dogovorio i sigurno je da su u Gabeli napravili kvalitetan posao.

Šero je bio drugi strijelac lige i sada će u elitnom rangu bh. nogometa imati dodatnu priliku da napreduje.

S obzirom da su njihovi simpatizeri strahovali zbog mogućeg odlaska, iz NK GOŠK su imali zanimljivu objavu.

“Neće Šero nigdje.

Oglasi

Pored velikog interesa drugih klubova i objava u medijima o prelasku u drugi klub, obavještavamo vas da će Nihad Šero nastaviti nositi dres GOŠK-a u nadolazećoj sezoni.

Nihad je neizmjerno važan igrač za naš klub i nastavit će se boriti za naše boje“, istakli su iz NK GOŠK putem zvanične stranice kluba.

Šero je karijeru počeo u visočkoj Bosni, a nakon toga prešao je u ekipu Travnika iz koje pravi transfer u FK Bylis.

Nakon toga se vratio u Simm-Bau, a zatim je igrao u Jedinstvu iz Bihaća, Goraždu i GOŠK-u iz Gabele sa kojim je ostvario plasman u Premijer ligu BiH.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba u Gabeli će ostati i Esmir Hasukić koji je također sjajno igrao prošlu sezonu. Upisao je 28 nastupa te dodao deset pogodaka i četiri asistencije.

GOŠK se u međuvremenu pojačava iz dana u dan te u Gabeli ne žele biti prolaznici samo jednu sezonu. Svjesni su izazova, a zadržavanjem Šere i Hasukića dodatno su osnažili kadar i sigurno da se očekuje velika borba za svako mjestu u timu koji sa klupe predvodi ambiciozni trener Denis Ćorić koji se može pohvaliti sjajnom saradnjom ljudima iz rukovodstva Lujom Ilićem, Damom Obadom, Andrijom Jurkovićem...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK iza sebe ima briljantnu sezonu, gotovo da nisu imali dostojnog rivala u Prvoj ligi FBiH, pa i ne čude brojne pohvale javnosti.

Iz NK GOŠK su nam kratko kazali da lista pojačanja nije zaključena i da rade planski, te da su sretni što su itekako primamljiva sredina za mnoge nogometaše, kako iz BiH, tako i regiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi