Ivan Ikić pred vratima premijerligaša
Ikić je posljednji angažman imao u FK Sarajevo

Sve je dogovoreno, preostao je još potpis

Ivan Ikić pred vratima premijerligaša · Saznajemo

S. Mlaćo

NK GOŠK bi u narednim trebao dobiti veoma kvalitetno pojačanje.

Naime, u pregovorima sa Gabeljanima je krilni nogometaš Ivan Ikić i čini se da će do kraja sedmice potpisati ugovor. Ikić bi se uskoro trebao pojaviti u Gabeli te potpisati ugovor i u narednoj polusezoni ćemo ga gledati u dresu bh. premijerligaša.

Ikić je posljednji angažman imao u FK Sarajevo, a nakon prekida saradnje bio je bez kluba. Povezivao se sa nekoliko premijerligaša, ali i klubova iz inostranstva, no sada je čini se donio konačnu odluku.

Prije toga nastupao je na posudbu u turskom Genclebirligiju, te za NK Široki Brijeg, Međumirje, NK Osijek II, NK Lučko...

Za FK Sarajevo je upisao dva nastupa na startu sezone, a zatim je došlo do prekida saradnje.

"Ivan Ikić i FK Sarajevo sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji koji je važio do 31. maja 2024. godine. FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje Ikiću na profesionalnosti i dobrim partijama koje je pružio u dresu naše ekipe, te mu želi svu sreću u nastavku karijere", saopštili su u septembru prošle godine Sarajeva.

Oglasi

Ikić je imao ugovor do ljeta 2024. godine, no nakon razgovora s čelnicima kluba odlučeno je da je najbolje da sreću pronađe u nekom drugom klubu.

Sigurno da dobro poznaje Premijer ligu i da će biti veliko pojačanje za Gabeljane koji će voditi bitku za opstanak, a ovim potezom su pokazali da itekako imaju nadu da će svoj cilj i ostvariti.

[related]https://sportsport.ba/fudbal/bosna-i-hercegovina/premijer-liga-bih[/related]

Gabeljanima se priključio i golman Arman Šutković koji je stigao iz mostarskog Zrinjskog za koji je potpisao prije par dana. Radi se o bivšem omladincu FK Sarajevo koji je sa Koševa upravo stigao u Mostar.

Trenutno, GOŠK u svom kadru kada su golmani u pitanju ima iskusnog Adnana Bobića, te mladog Filipa Vasilja. Sada će konkurenciju pojačati Šutković i biće zanimljivo vidjeti ko će stati na gol Gabeljana u borbi za opstanak u nastavku sezone.

Oglasi

U NK GOŠK istovremeno traju posljednje pripreme za 34. međunarodni Memorijalnu turnir Andrija Anković. Turnir je planiran u danima vikenda na stadionu Perica Pero Pavlović.

"Otvorenje tradicionalnog turnira će se održati 2. veljače 2024. godine u 12:45 sati, na Stadionu Perica Pero Pavlović!
Prvi dan turnira obilježavaju dva ključna susreta:

• u 13 sati – domaći NK GOŠK Gabela Čapljina susreću se s NK Jadran LP,
• u 15 sati- sastaju se HNK Zadar i FK Sutjeska Nikšić.

Finalni dan, 3. veljače, donosi uzbuđenje i napetost. U 13 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto, dok će vrhunac turnira biti veliko finale u 15 sati, gdje će se odigrati susret za prvo mjesto!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cjelodnevna ulaznica po danu iznosi 10 KM, pružajući ljubiteljima nogometa priliku da uživaju u vrhunskim natjecateljskim trenucima", naveli su iz NK GOŠK.

GOŠK drugi dio sezone u Premijer ligi otvara duelom sa FK Igman u Konjicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi