Čoko: Možemo biti zadovoljni polusezonom, ali GOŠK može i više od ovoga

Standardni prvotimac ekipe iz Gabele

Čoko: Možemo biti zadovoljni polusezonom, ali GOŠK može i više od ovoga · Intervju

Haris Zilić

U bh. fudbalu je zimska pauza, fudbaleri odmaraju za vrijeme praznika, a već početkom januara, tačnije u drugoj sedmici januara 2024. godine počinju i pripreme za drugu polusezonu.

Prvi dio sezone vrlo dobro je odigrao i GOŠK iz Gabele koji je završio izvan opasne zone na osmoj poziciji sa 20 bodova razlike.

Međutim, bodovne razlike među ekipama su male tako da GOŠK do kraja očekuje borba za opstanak, ali partije iz prvog dijela sezone mogu dati optimizam Lavovima iz Gabele.

Jedan od najstandardnijih fudbalera GOŠK-a u jesenjem dijelu sezone bio je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Gabrijel Čoko (22) koji se nakon epizode u hrvatskoj Dubravi vratio na bh. terene.

Čoko je u jesenjem dijelu odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima i na terenu proveo 1.282 minute, što je 75 minuta po utakmici.

Oglasi

Upisao je jedan pogodak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i jednu asistenciju, ali asistenciju koja je na kraju bila jako važna. Čoko je asistirao Hasukiću koji je pogodio za trijumf protiv Željezničara u finišu jesenjeg dijela prvenstva. Upravo je ta pobjeda od 1:0 protiv tima sa Grbavice GOŠK izvadila iz opasne zone pred zimsku pauzu.

"Možemo biti zadovoljni odrađenom polusezonom znajući da se nalazimo iznad zone ispadanja iako je dosta klubova bodovno blizu", rekao je Čoko na početku razgovora za SportSport.ba.

Ovaj mladi lijevi bek je zadovoljan svojom igrom i smatra da GOŠK može još puno bolje u nastavku.

"Zadovoljan sam svojim igrama, uvijek može bolje, ali smatram da tu ima još dosta prostora za napredak. Sigurno da GOŠK može i više od ovoga, dosta igrača prvi put igra Premijer ligu i mislim da drugom polusezonom možemo samo još više napredovati i izboriti naš cilj, a to je opstanak u ligi."

Tim iz Gabele je tokom polusezone imao i promjena na trenerskoj klupi. Denis Ćorić je napustio tim, a stigao je Toni Karačić.

Oglasi

"Novi trener je stigao zadnjih par kola i sasvim normalno je da se ekipa još uklapa, ali kroz pripreme u narednom periodu mislim da će sve doći na svoje i da ćemo gledati dobar GOŠK u nastavku prvenstva."

Čoko je istakao da je pobjeda protiv Željezničara najbitnija u sezoni, ali za njega je još jedna utakmica ostavila poseban pečat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za menl lično posebna je bila i utakmica sa Zrinjskim u Mostaru, tamo sam proveo dosta godina i naravno da mi je bilo drago zaigrati pod Bijelim Brijegom."

GOŠK sa pripremama kreće 8. januara, a drugi dio sezone otvara gostovanjem protiv Igmana u Konjicu i to će biti direktan duel dva tima koja će do kraja voditi borbu za opstanak u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti