Šuta je kapiten i najvrijedniji eksponat GOŠK-a: Krenuli smo po treći gol, nedostajalo je i sreće...

Nakon remija sa Sarajevom pomiješani osjećaji

Šuta je kapiten i najvrijedniji eksponat GOŠK-a: Krenuli smo po treći gol, nedostajalo je i sreće...

Samir Mlaćo

Hrabri GOŠK osvojio je bod protiv FK Sarajevo (2:2), a malo sreće je nedostajalo da to budi puni plijen za Gabeljane.

Imao je GOŠK 2:0 nakon sat vremena igre, ali i na kraju meča veliku šansu za pobjedu. Sjajnu partiju pružio je mladi Riad Šuta. Defanzivac ima tek 21. godinu i kapiten je kluba iz Gabele.

Djeluje kao da u svojim nogama ima stotinjak utakmica Premijer lige, te je zaista dominatan u zadnjoj liniji. Dobija brojne pohvale, ali 'čvrsto je na zemlji'. Veliki profesionalac, na terenu i van njega, a već sada sa velikim brojem ponuda.

Kada posao bude završen, biće to historijski transfer GOŠK-a. Kasa će se itekako napuniti, svjesni su u Gabeli kakvog dragulja ima, a isticao je to uvijek i sadašnji šef struke GOŠK-a Denis Ćorić, koji dobro poznaje mladog defanzivca.

Nakon meča sa Sarajevom Šuta je govorio za SportSport.ba.

Oglasi

"Sigurno jedna teška i zahtjevna utakmica protiv Sarajeva. Od početka utakmice smo ušli čvrsto i sa jasnim ciljem da slavimo, te smo stvorili dosta dobrih šansi. Imali prednost od dva gola...

Krenuli smo po treći gol, nažalost primili dva nesretna gola i utakmica se tim rezultatom i završila. Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu uz malo sreće smo mogli i do tri boda, ali to je nogomet", priča Šuta.

Poslije utakmice sa Širokim Brijegom i porazom na Pecari hrabro je za SportSport.ba najavio da njegov tim protiv Sarajeva ide na pobjedu. Mnogi su to ismijavali, posebno navijači Sarajeva, ali isti su sigurno drugačije gledali na to tokom same utakmice u Gabeli.

"Poslije utakmice sa Širokim sam izjavio da idemo ostvariti pobjedu i tri boda protiv Sarajeva kod kuće. Sigurno da je bilo dosta ljudi koji nisu bili optimistični. Ja vjerujem u sebe i saigrače od prvog dana, mi svaku utakmicu uđemo sa ciljem da pobijedimo, bez obzira na protivnika. Svi igrači u klubu su odlični momci i svaki trening daju svoj maksimum.

Oglasi

Mislim da u ligi svaka ekipa je za sportski respekt i da svi imaju određeni kvalitet".

Nije tajna da je imao nekoliko ponuda ovog ljeta. Ima važeći ugovor i GOŠK će sjajno profitirati, kao i mladi nogometaš.

Ipak, nije želio da napusti ekipu tek po povratku u Premijer ligu.

"Imao sam dosta ponuda, odlučio sam ostati u GOŠK-u i mislim da je to dobra odluka.Stvarno jeste velika stvar biti kapiten premijerligaša, na tome bi se zahvalio ljudima u klubu i treneru koji vjeruju u mene i što su mi dali to priznanje i obavezu,a ja svojim zalaganjem na svakoj utakmici želim opravdati to i biti primjer ostalima", dodao je kapiten NK GOŠK Riad Šuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šuta će se gotovo sigurno uskoro naći na spisku selektora mlade reprezentacije naše zemlje Igora Jankovića, a po mnogo čemu je to i zaslužio.

Bila bi to kruna na sjajne partije ovog 21-godišnjaka.

Top Komentari

user1676713340
I dalje smješan
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi