GOŠK primio pet pogodaka od Sutjeske, Karačić nije krio razočarenje
Detalj sa današnjeg susreta za treće mjesto

Karačić nije krio razočarenje poslije meča

GOŠK primio pet pogodaka od Sutjeske, Karačić nije krio razočarenje

Samir Mlaćo, foto: K. Dedić

Nogometaši GOŠK-a neće po lijepom pamtiti ovogodišnji Memorijalni turnir Andrija Anković u Gabeli.

Jučer je bh. premijerligaš poražen od Jadrana iz Ploča 3:0, a zatim je danas u susretu za treće mjesto poražen od Sutjeske iz Crne Gore sa čak 5:2.

Sutjeska je povela golom Marka Simića u 28. minuti, da bi pet minuta kasnije vlastitu mrežu zatresao Riad Šuta. Pred odlazak na pauzu Anto Babić postiže pogodak za 3:0 i sve je bilo riješeno.

Aldin Čajić je smanjio na 1:3 u 53. minuti, a onda drugi autogol domaćih u 59. minuti. Ovaj put sreće nije imao Harambašić.

Sredinom drugog dijela Dušan Vuković povećava na 5:1, a zatim novajlija Šiško postiže svoj prvi pogodak u dresu GOŠK-a za konačnih 5:2.

Zaista dva teška poraza Gabeljana i sigurno da imaju razloga za brigu pred nastavak sezone u Premijer ligi. Osam pogodaka u dva meča zaista je puno, a svoj komentar na meč dao je i šef struke GOŠK-a Toni Karačić.

Oglasi

"Ne možemo biti zadovoljni. Ni rezultatski, ni igrom, a jedina dobra stvar je što ovo nisu utakmice za bodove. Nema opravdanja, slabo smo odigrali turnir i ovo će nam biti dobra lekcija da izvučemo nešto pozitivno.

Nadam se da ćemo koliko toliko biti kvalitetniji u nastavku sezone", rekao je Karačić.

"Mislim da smo dobro udarili od zemlju, pa ako reakcija ne bude kvalitetna, neće biti dobro", rekao je trener koji je u Gabeli naslijedio Denisa Ćorića.

NK GOŠK je danas nastupio u sastavu: Bobić, Čoko, Šuta, Miličević, Šero, Čajić, Mihaljević, Obšivač, Gogić, Harambašić, Ikić.

Uskoro se igra i finalni meč na turniru u Gabeli, a GOŠK narednog vikenda gostuje u osmini finala Kupa BiH kod NK Jedinstvo.

Sedam dana kasnije Gabeljani će u goste Igmanu u prvom kolu nastavka sezone. Važan meč za oba tima u borbi za opstanak, pa će biti itekako zanimljivo u Konjicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi