Kakav dan u Gabeli: Dok se čeka utakmica, predstavljena tri pojačanja
Foto: NK GOŠK

GOŠK se pojačao

Kakav dan u Gabeli: Dok se čeka utakmica, predstavljena tri pojačanja · Zvanično

Edmir Škorić

U redove bh. premijerligaša iz Gabele stigla su nova pojačanja, a danas ih je klub trojicu predstavio.

Ivan Ikić je već najavljen kao novi igrač GOŠK-a. O tome je SportSport.ba pisao prije tri dana. Radi se o dobro poznatom fudbaleru jer je igrao za FK Sarajevo i NK ŠIroki Brijeg. Krilni igrač potpisao je ugovor na godinu i po dana.

Ikić ima inostranog iskustva jer je igrao za NK Osijek II, Lučko, a bio je i na posudbi u turskom Genclerberligiju. Za FK Sarajevo je upisao dva nastupa na startu sezone, a zatim je došlo do prekida saradnje.

Saša Marasović, vezni igrač koji je igrao za Inter, Zaprešić, Šibenik, Tabor Sežana, Domžale. Saša je potpisao ugovor na godinu i po dana, baš kao Ikić. Marasović je inače ponikao u francuskom Marseilleu, odakle je i došao u Hrvatsku. Prošle sezone je u Sloveniji upisao 16 nastupa.

Treće pojačanje je Nikola Šiško, koji se proslavio u Tomislavgradu gdje je postigao 20 golova uz čak 10 asistencija u Prvoj ligi Federacije BiH.

Oglasi

Gabeljanima se ranije priključio i golman Arman Šutković koji je stigao iz mostarskog Zrinjskog za koji je potpisao prije par dana. Radi se o bivšem omladincu FK Sarajevo koji je sa Koševa upravo stigao u Mostar.

Inače, danas se održava otvaranje tradicionalnog turnira Andrija Anković u Gabeli koji će se igrati naredna tri dana. GOŠK od 13 sati igra protiv Jadrana Luke Ploče, a u 15 sati sastaju se Zadar i Sutjeska Nikšić.

GOŠK drugi dio sezone u Premijer ligi otvara duelom sa FK Igman u Konjicu. Trenutno se nalazi na dobrom osmom mjestu sa 20 bodova i sa veomad obrim izgledima da ostane u ligi iako je samo bod iznad opasne zone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S pojačanjima koja su stigla u Gabelu, cilj bi trebao biti ostvaren, ali u NK GOŠK ništa ne prepuštaju slučaju, žele da od samog starta krenuo silovito i da osvoje što više bodova te da što prije zaplove u mirne luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi