Neočekivan poraz GOŠK-a na domaćem terenu, šansu dobili i igrači koji su tek stigli

Turnir u Gabeli

Neočekivan poraz GOŠK-a na domaćem terenu, šansu dobili i igrači koji su tek stigli

O. Lekić

Fudbaleri GOŠK-a poraženi su od Jadrana as 3:0 u prvom polufinalu memorijalnog turnira Andrija Anković koji se tradicionalno početkom godine igra u Gabeli.

GOŠK je u prvom polufinalnom meču bio nemoćan protiv hrvatskog niželigaša NK Jadran Luka Ploče, koji je slavio sa visokih 3:0, a interesantno sve je golove postigao u prvih 20 minuta meča.

Meč je počeo minutom šutnje za Mirka Suška, koji je veliki sponzor kluba, a turnir je otvorio član uprave kluba Donko Jović. Čoko je na samom startu dobio crveni karton kod domaćih, a nedugo nakon toga Ivan Čepo pogodio za 0:1.

David Martić je povisio na 2:0, a ubrzo nakon toga Nikola Čepo donosi visokih 3:0 u korist Jadrana. Rezultat se do kraja više nije mijenjao.

U drugom polufinalu turnira sastaju se NK Zadar i Sutjeska Nikšić. Završnica turnira planirana je za vikend.

Oglasi

Sastavi timova:

GOŠK: Vasilj, Čoko, Šuta, Hasukić, Bradara, Miličević, Šero, Čajić, Mihaljević, Gogić, Marasović.

Jadran: Pršlja, Krešić, Ristić, Medić, Čepo, Sesar, Kuqi, Nikola Čepo, Martić, Radonić, Šunjić.

Prije same utakmice, NK GOŠK je predstavio tri nova igrača, a svi su danas imali priliku da igraju. Došli su Ivan Ikić, bivši igrač Sarajeva i Širokog, potom Nikola Šiško, iz Tomislavgraa, te Sascha Marasović, igrač koji je ponikao u francuskom Marseilleu, a igrao u Inter Zaprešić, Šibeniku, Tabor Sežani i Domžalama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gabeljanima se ranije priključio i golman Arman Šutković koji je stigao iz mostarskog Zrinjskog za koji je potpisao prije par dana. Radi se o bivšem omladincu FK Sarajevo koji je sa Koševa upravo stigao u Mostar.

GOŠK drugi dio sezone u Premijer ligi otvara duelom sa FK Igman u Konjicu. Trenutno se nalazi na dobrom osmom mjestu sa 20 bodova i sa veomad obrim izgledima da ostane u ligi iako je samo bod iznad opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije