NK GOŠK krenuo s pripremama za proljetni dio sezone
Foto: Radio Čapljina

Bubalo izvršio prozivku

NK GOŠK krenuo s pripremama za proljetni dio sezone

Od danas je radno i na stadionu Perica Pavlović u Gabeli. 

Mostarac Ivan Bubalo, novi trener GOŠK-a obavio je prvi proziv nogometaša prvoligaša iz Gabele. Prozivka je otpočela standardnim obraćanjem čelnika kluba - Luje Ilića predsjednika, Andrije Jurkovića, sportskog direktora i naravno, trenera Ivana Bubala. Nakon razgovora i dogovora koji su potrajali dobrih dvadesetak minuta, nogometaši su istrčali na pomoćni teren stadiona u Gabeli, gdje ih je dočekao Mateo Jovanović, kondicijski trener. 

Govoreći o planovima kluba u nastavku prvenstva Lujo Ilić, predsjednik kluba je istaknuo:

''Nije nikakva tajna da smo razočarani ostvarenim u prvom dijelu sezone. Međutim, izvukli smo iz svega što nas je snašlo, određene pouke, te očekujem posve drugu sliku momčadi u drugom dijelu sezone. Opstanak, o tome ne bih govorio, očekujem uspon prema vrhu ljestvice, što više to bolje''.

''Sve ću učiniti da se momčad digne što prije i pobjegne iz opasne zone. Ako nam se poklope neke stvari oko ekipe, očekujem dobre igre koje bi nas vinule prema samom vrhu'', kaže Bubalo, te na upit – kako da izostane neefikasnost koja je Gabeljane obilježika u prethodnoj polusezoni:

''Ne treba biti previše pametan da bi se uočile osnovne slabosti, a to je prije svega neefikasnost. Devet golova u 15 utakmica, pokazatelj je da se nešto značajnije nije moglo ni očekivati. Klub je u fazi dovođenja jednog kvalitetnog napadača, pravog pojačanje što će stvari pokrenuti naprijed. S druge strane momčad će biti okrenuta igri koja će stvarati što više prilika''.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uglavnom novi trener Gabeljana najavljuje ofenzivnu igru koja bi trebala dovesti do postizanja što više pogodaka, a time boljih rezultata, odnosno više bodova, javlja Radio Čapljina.

Redove GOŠK-a u zimskoj stanci napustila su četvorica nogometaša Alen Nuhanović, Edin Murga, Luka Asentić, Budimir Šarčević, te Nikola Turanjanin koji je prešao u hrvatskog ligaša Slaven Belupo. Prvom sastavu priključena su četvorica juniora – Kuridža, Valjan, Bešo i Jurković. Par igrača došlo je na probu, dok je na posudbu iz Zrinjskog stigao Gabrijel Čoko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi