NK GOŠK se uz sjajno druženje zahvalio sponzorima, novi ugovor za Ćorića, uskoro i reflektori

Damir Obad i zvanično predstavljen na poziciji sportskog direktora

NK GOŠK se uz sjajno druženje zahvalio sponzorima, novi ugovor za Ćorića, uskoro i reflektori

S. Mlaćo
NK GOŠK iz Gabele jesenji je prvak Prve lige FBiH sa čak 14 pobjeda i samo jednim porazom, a nakon današnje utakmice sa FK Rudar Kakanj klub iz Gabele je organizovao druženje sa prijateljima kluba, sponzorima, a istom su prisustvovali članovi stručnog štaba, nogometaši, ali i brojne poznate ličnosti kao što su braća Zoran i Zdravko Mamić.

U Gabeli su presretni zbog polusezone za pamćenje i jasno je da su veoma blizu plasmanu u Premijer ligu. Ne kriju da je to glavni cilj, a večeras su naveli da će sve učiniti da to i ostvare.

U ime kluba prvi se obratio ministar u Vladi HNK-a Donko Jović, inače predsjednik Upravnog odbora kluba koji je najavio i veliki infrastrukturni projekat, a radi se o tome da će stadion Perica Pero Pavlović u Gabeli dobiti reflektore.

Zahvalio se svima koji pomažu rad kluba, te naveo da će u GOŠK-u sve učiniti da nakon što izbore plasman u Premijer ligu, u istom takmičenju budu kvalitetan protivnik svim rivalima.

Redovan gost na utakmicama GOŠK-a već dugi niz godina je i Zdravko Mamić koji je u svom obraćanju kazao.

“Uspjeh GOŠK-a je poseban, ne znam da u Evropi postoji takav kluba. U 15 utakmica ste slavili 14 puta. U tome ste bolji i od Dinama ove godine. Stvarno bih čestitao, vi ste svjetski rekorderi. Ovo što radi jedna mala sredina, takvo herojstvo, hrabrost, luđaštvo, kako već hoćete, to nikada nisam vidio u svom životu“, rekao je između ostalog Mamić.

Oglasi

Posebno je pohvalio šefa struke GOŠK-a Denisa Ćorića, kojeg je nazvao liderom, humanistom, te naveo da je pratio kako vodi utakmice.

Pohvalio je i prvog čovjeka GOŠK-a Luju Ilića za kojeg je nazvao svojim bratom do smrti.

“Lujo, kapa ti do poda, ostajem sa tobom do smrti. Hvala svima koji pomažu ovaj klub“, rekao je Mamić uz ovacije brojnih gostiju.

Za sportskog direktora zvanično je imenovan Damir Obad, a večeras je saopšteno da je NK GOŠK produžio saradnju do 2025.godine sa šefom struke Denisom Ćorićem koji je u Gabeli napravio fantastičan posao.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ispred kluba su uručene i zahvalnice sponzorima kluba, te istaknuta velika zahvalnost za podršku koja traje dugi niz godina.

Podsjetimo, GOŠK je danas slavio sa 4:0 protiv Rudara te sa 12 bodova prednosti nad prvim pratiocem Zvijezdom odlazi na pauzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi