Mensur Dogan dobio angažman u novom klubu

Nakon kratke epizode u FK Sarajevo

Mensur Dogan dobio angažman u novom klubu

H. Zilić

Bh. trener Mensur Dogan dobio je novi angažman u našem fudbalu nakon što je imao i kratak period na klupi FK Sarajevo gdje je vodio tim i kao glavni trener.

Dogan se pridružio federalnom drugoligaši NK Ilijaš, a klub je danas i zvanično predstavio novu Doganovu funkciju.

Mensur Dogan će biti zadužen za omladinske pogone u NK Ilijaš, tačnije nadgledat će njihov rad.

"Istaknuti fudbalski menadžer i profesor Centra za edukaciju Nogometnog saveza BiH Mensur Dogan, pratit će rad omladinskog pogona NK Ilijaš. To je dogovoreno na današnjem sastanku, kojem su prisustvovali predsjednik kluba Selmir Vrabac, trener prvog tima Fadil Hodžić i treneri svih omladinskih selekcija.

Profesor Dogan predstavio je plan rada s trenerima, a u narednim mjesecima savjetodavno će oblikovati naš omladinski pogon. Radi se o cijenjenom stručnjaku, čije će iskustvo i bogato fudbalsko znanje pomoći ostvarenju naših klupskih ciljeva.

Oglasi

Profesor Mensur Dogan donedavno je bio direktor Akademije FK Sarajevo. Ranije je vodio ekipu Radnika iz Hadžića te omladinski pogon FK Željezničar", stoji u saopštenju NK Ilijaš.

MENSUR DOGAN NADZIRAT ĆE RAD OMLADINSKOG POGONA NK ILIJAŠ! Istaknuti fudbalski menadžer i profesor Centra za edukaciju...

Posted by NK Ilijaš oficijelna stranica on Sunday, January 14, 2024

Tim iz Ilijaša jesenji dio sezone završio je na začelju Druge lige FBiH-centar sa devet bodova i očekuje ih grčevita borba za opstanak u proljetnom dijelu sezone.

Također u Ilijašu su ranije i radili na infrastrukturi pa je ovaj klub dobio novi moderni stadion.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na stadionu u Ilijašu će biti moguće obavljanje priprema i realizacija treninga svih reprezentativnih selekcija BiH što su i ranije izrazili kao veliku želju u NK Ilijaš.

Stadion ima jednu modernu tribinu kapaciteta oko 2.000 sjedećih mjesta, a cijela izgradnja stadiona koštala je oko pet miliona maraka.

Top Komentari

DAVIS
Palamud
1 0
enko
Mensur Demagog.teorija i nekako praksa 0.uostalom rezultati to kazu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi