Nakon otvaranja prelijepog stadiona, bh. klub se pohvalio i vrhunskim svlačionicama
FOTO: NK Ilijaš/facebook

Žele da u budućnosti budu zdrava fudbalska sredina

Nakon otvaranja prelijepog stadiona, bh. klub se pohvalio i vrhunskim svlačionicama

H. Zilić

Bosna i Hercegovina će dobiti u budućnosti zdravu fudbalsku sredinu sudeći prema posljednjim projektima. Nakon izgradnje vrlo lijepog stadiona prema UEFA-inim standardnima NK Ilijaš se pohvalio novim svlačionicama i prostorijama kluba koje izgledaju vrhuski.

Svlačionice su napravljenje i dizjanirane prema modernim evropskim svlačionicama i sigurno spadaju u red najboljih u bh. fudbalu.

Pored svlačionica klub se pohvalio i novim prostorijama za sastanke, pored navedenog tu je i sala za klupske sastanke.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=564272032366742&set=pcb.564275562366389[/facebook]

Stadion iz dana u dan poprima fenomenalan izgled. Iako su članovi trećeg ranga, tačnije Druge lige FBiH - Centar, fudbaleri Ilijaša se mogu pohvaliti fenomenalnim uslovima.

Na stadionu u Ilijašu će biti moguće obavljanje priprema i realizacija treninga svih reprezentativnih selekcija BiH što su i ranije izrazili kao veliku želju u NK Ilijaš.

Oglasi

"Dugoročni cilj ovog projekta je stvaranje adekvatnih uslova za odigravanje utakmica lokalnih klubova NK Ilijaš i NK Jedinstvo kao i bavljenje sportom djece kroz škole nogometa koje u Ilijašu trenutno broje 300 članova. Ovim projektom, također, žele se stvoriti preduslovi za saradnju sa Nogometnim savezom BiH s ciljem organizovanja reprezentativnih utakmica", naveli su ranije iz NK Ilijaš.

Tu neće biti kraj projektima u Ilijašu jer je u planu i izgradnja pomoćnog terena, tako da će Ilijaš dobiti jedan od najsavremenijih fudbalskih kompleska u Bosni i Hercegovini.

Moderna tirbina, svlačionice, a uskoro i pomoćni teren, fudbalski kompleks u Ilijašu stavljaju u sami vrh bh. fudbala kada su u pitanju infrastrukturni projekti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Vidjet ćemo da li će u budućnosti biti još planova u Ilijašu koji sigurno postaje veoma zanimljiva fudbalska sredina.

NK Ilijaš je još daleko od nekih većih ambicija, a neće biti isključeno ako u budućnosti ove sjajne infrastrukturne projekte budu pratili i rezultati na terenu, tačnije možda NK Ilijaš u narednim sezonama bude kao cilj imao i plasman u rang više, tačnije Prvu ligu FBiH.

Promo

Top Komentari

Salt_boy075
Jos ne mogu da vjerujem da su svlacionice Biljinog Polja kao iz 90 tih godina,klupe drvene u pm...zar ne mogu napravit nesto kako treba!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi