Otvara se novi stadion u BiH: U nedjelju historijska utakmica

Izgrađen prema standardima UEFA-e i FIFA-e

Otvara se novi stadion u BiH: U nedjelju historijska utakmica

H. Zilić

Kraj septembra 2022. godine će biti i historijski za bh. trećeligaša.

U nedjelju 25. septembra NK Ilijaš će dočekati Kolinu u utakmici sedmog kola Druge lige FBiH Centar.

Pomenuta utakmica će biti posebna jer će Ilijaš taj meč igrati na novom stadionu čije zvanično otvaranje je zakazano za 21. septembar.

Tako će trećeligaš dobiti stadion koji je izgrađen prema svim standardima UEFA i FIFA-e što je svakako veliki sprotski korak za ovu malu sredinu.

Ostalo je samo 5 DANA DO ProLOPTAvanja STADIONA. Nemojte propustiti biti dio sportske historije Ilijaša. ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

Posted by NK Ilijaš oficijelna stranica on Monday, September 19, 2022

Na stadionu u Ilijašu će biti moguće obavljanje priprema i realizacija treninga svih reprezentativnih selekcija BiH što su i ranije nizrazili kao veliku želju u NK Ilijaš.

Oglasi

Stadion ima jednu modernu tribinu kapaciteta oko 2.000 sjedećih mejsta, a cijela izgradnja stadiona koštala je oko pet miliona maraka.

"Dugoročni cilj ovog projekta je stvaranje adekvatnih uslova za odigravanje utakmica lokalnih klubova NK Ilijaš i NK Jedinstvo kao i bavljenje sportom djece kroz škole nogometa koje u Ilijašu trenutno broje 300 članova. Ovim projektom, također, žele se stvoriti preduslovi za saradnju sa Nogometnim savezom BiH s ciljem organizovanja reprezentativnih utakmica", naveli su ranije iz NK Ilijaš.

Tu neće biti kraj projektima u Ilijašu jer je u planu i izgradnja pomoćnog terena, tako da će Ilijaš dobiti jedan od najsavremenijih fudbalskih kompleska u Bosni i hercegovini.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Ilijaš je slabo otvorio novu sezonu i nakon šest odigranih kola u Drugoj ligi FBiH grupa centar imaju samo tri osvojena boda, ali već od ove nedjelje mogla bi krenuti jedna nova fudbalska priča u Ilijašu.

Kolina je drugoplasirana na tabeli i nema bolje prilike da tribine budu ispunjene već u prvoj utakmici na novom stadionu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Ja samo vidjeh maketu. Sve su makete lijepe. A onaj izvjestac govori na hrvatskom jeziku, kao da je u listici. Moze Hrvat izvjestavati na TV Sarajevo ali prvo mora nauciti bosanski jezik. Zapravo novinar moze biti covjek svake nacije, koji posjeduje odgovarajucu diplomu i tecno govori bosanski jezik.
7 3
Cuj stadion kosta 6,3 miliona kuna, pa gdje se taj stadion pravi, da li u BH - Ilijas ili u Hrvatskoj. Zamislite da komentator na videu komentira izgradnju stadiona u Hrvatskoj i navodi koliko ceto kostati u BH konvertibilnim markama.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti