Tuga u Bugojnu: Iskra ne putuje na ligaški meč, klub se gasi, navijači ostavili tužnu poruku

Rukovodstvo kluba ne želi da ide, iako su ranije obećavali 'kule i gradove'

Tuga u Bugojnu: Iskra ne putuje na ligaški meč, klub se gasi, navijači ostavili tužnu poruku

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo
Danas se nastavlja sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad I, no već su nastali prvi problemi.

NK Iskra neće putovati na meč u Vitez protiv FK Vitez, a nekadašnji premijerligaš iz Bugojna nalazi se pred gašenjem.

Nogometaši nisu imali pripreme, seniorska momčad nema ni trenera, a situacija je više nego teška.

Svi u Bugojnu, ali u okolnim gradovima su razočarani. Iskra je nekada bila respektabilan klub i u bivšoj Jugoslaviji, ali odavno to više nije tako.

Nedavno su protiv ranijih čelnika kluba podignute optužnice, a navijači sada žele vanrednu Skupštinu i promjene od 'nule'.

Svjesni su da sadašnje rukovodstvo nema kapacitet da vodi klub, što su sada i pokazali iako su ranije obećavali 'kule i gradove', dok isti tvrde da od Općine nisu već duži period dobili nijednu tranšu, odnosno novac koji im pripada i bez kojeg klub ne može funkcionisati.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Navijači Iskre tako su sinoć ispisali poruke na stadionu Jaklić, a ukoliko Iskra neodigra i naredni meč prvenstva, biće izbačena u kantonalnu ligu. Navijači najavljuju i proteste, a odgovorni šute.

"R.I.P. NK Iskra. Jučer smo bili na rubu do ponora, a danas smo korak naprijed...", piše u poruci na zidu stadiona Jaklić. 

Top Komentari

user1605368976
Žalosno nekada bila prvoligaš u bivšoj državi, a sad se gasi.Sada neka sela dolaze da igraju PL.
10 1
Alen23
A niko odgovarao nije hahahaha a Mamic napravio najbolje za klub i dobio 6 godina zatvor Bosna i nade pravosudje uzas a gasiti male klubove je ravno da se gasi reprezentacija samo da jedno kazem Selmir Pidro je iz Bugojna Asim Zec Mehmed Alispahic Anes Masic sta ce sad bit nemoj te se cukiti sto nam reprezentacija u rangu Finske bićemo mi Andora svi veliki igraci su većinom iz manji klubova
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi