Iskra pregazila Brekovicu, Rudar slavio u gostima

Druga liga Zapad

Iskra pregazila Brekovicu, Rudar slavio u gostima

S. Mlaćo
U Drugoj ligi Zapad danas su odigrani susreti 19. kola.

Lider bugojanska Iskra slavila je protiv NK Brekovica 7:0.

Za Bugojance su pogađali dva puta Aid Zukanović, te po jednom Semir Šabić,Tarik Tutkur, Irhan Smajić, Asmer Musić i Ibrahim Mašić.

I drugoplasirani Rudar iz Kamengrada slavio je u ovom kolu.

Rudar je savladao Vitez iz Bužiima sa 2:1 golovima Mirze Kazića i Sadina Seferovića. Strijelac za domaće bio je Anes Nanić.

FK Vitez je golom Samira Adilovića sa 1:0 kao gost savladao NK Novi Travnik.

NK Vitez je na svom terenu bio bolji od FK Krajina (2:1).

Semir Omerdić je doveo domaće u vodstvo, sedam minuta prije kraja izjednačuje Benjamin Kurić, no u sudijskoj nadoknadi Emir Baltić pogađa za pobjedu Vitežana.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

NK Krajišnik je uz dva pogotka Zinedina Mašića savladao NK Brnjaci (2:1), dok su Sloga i Rudar iz Han Bile podijelili bodove (2:2).

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti