NK Iskra: "Uskraćujemo ŽNK Iskra korištenje infrastrukture stadiona Jaklić"
Žestoke optužbe prvog čovjek NK Iskra

Žestoke optužbe predsjednika Ivoša, čeka se odgovor mlađeg kluba

NK Iskra: "Uskraćujemo ŽNK Iskra korištenje infrastrukture stadiona Jaklić"

S. Mlaćo
U Bugojnu se vodi bitka za gradski stadion Jaklić.

NK Iskra saopštio je da neće dozvoliti ŽNK Iskra da u nedjelju igra premijerligaški meč protiv SFK 2000 Sarajevo.

NK Iskra je ranije poslao ponudu mlađem kolektivu da plati usluge korištenje stadiona, a isti su to odbili, te naveli da su dozvolu za korištenje dobili od načelnika Ajkunića, te da će u nedjelju doći na stadion.

Sada su se oglasili iz NK Iskra:

"Predsjednik NK Iskra Bugojno ovim putem obavještava javnost da je donešena odluka da se ŽNK Iskra Bugojno uskraćuje daljnje korištenje infrastukture stadiona Jaklić za potrebe treniranja i za održavanje utakmica. Odluka stupa na snagu odmah.

OBRAZLOŽENJE: 

Oglasi

Kao sportski prijatelj i za podršku bugojanskom sportskom kolektivu ŽNK Iskra je sklopljen sporazum između dva kluba kojim se omogučilo ŽNK Iskra da privremeno koristi uz poštivanje dogovora infrastrukturu stadiona Jaklić.

Predstavnik ŽNK Iskra , gospodin Naim Basara sa svoje strane niti jednim dijelom nije ispoštovao dogovor te je se oglušio u više navrata na zamolbu i upozorenje da ako ne ispoštuje dogovorene obaveze neće više moći koristiti infrastrukturu stadiona Jaklić za potrebe ŽNK Iskra.

NAŠIM SAZNANJEM GOSPODIN NAIM BASARA JE KOD NADLEŽNOG MINISTARSTVA PODNIO ZAHTJEV ZA ISPLATU NOVČANIH SREDSTAVA ZA SANACIJU POSTOJEČIH SVLAČIONICA NA STADIONU JAKLIĆ I TO SVE MIMO ZNANJA I DOGOVORA SA UPRAVOM NK ISKRA. DOBIVENI NOVAC ZA TU INVESTICIJU NITI JE PRIJAVIO UPRAVI NK ISKRA NITI JE PROSLJEDIO NK ISKRA ZA TAKOZVANE INVESTICIJE ZA KOJE JE OPRAVDAO DOBITAK NOVCA TE JE ISTI PRONEVJERIO I ISKORISTIO ZA SVOJE POTREBE. OVO PONAŠANJE SMATRAMO KRIVIČNIM DJELOM TE ĆE UPRAVA NK ISKRA PRIJAVOM NADLEŽNIM ORGANIMA PRAVNO ZAŠTITITI INTERESE NK ISKRA I ZLOUPOTREBU BUDŽETSKIH SREDSTAVA.

Kako je široj javnosti poznato preuzimanjem odgovornosti nad upravom NK Iskra Bugojno u 9mjesecu 2019 godine a samim tim i svim financijskim obavezama iz prošlosti koje su rezultirale najviše iz vremena kada je gospodin Naim Basara rukovodio NK Iskra ipak je nova uprava NK Iskra ispoštovala sve pravomočne presude te gospodinu Naimu Basari na ime vansudske nagodbe u iznosu od 130.000,00KM do sada isplatila iznos od 125.000,00KM te svim ostalim povjeriocima isplatila njihova potraživanja. Gospodin Naim Basara je stvorio na upitan način poslovanja sva potraživanja prema njemu i danas na isti način pokušava opet nanijeti štetu NK Iskra i infrastrukturi stadiona Jaklić te naplačivanjem novca iz javnih ustanova koje nikada nije uložio pokušava preko investicija predsjednika uprave NK Iskra naplačivati radove na stadionu Jaklić na ilegalan način. 

 Kako javnost dalje ne bi zamarali smatramo da uprava NK Iskra i predsjednik Ivoš Davor zaslužuju povjerenje jer su u zadnje dvije godine sve u njihovim mogučnostima učinili da zaštite interese NK Iskra te da je ova donešena odluka apsolutno opravdana te u zaštiti interesa NK Iskra Bugojno , Opčinske imovine – Stadion Jaklić , te spriječavanja daljnjih zaduženja.

Oglasi

Iz svih gore navedenih razloga uprava NK Iskra stoji iza svoje odluke i sa svim posljedicama će zaštiti interese NK Iskra Bugojno, a protiv gospodina Naima Basare i njegovog ilegalnog funkcionisanja nadležnim institucijama protiv istog podjnjeti prijave kako bi zaštitili budučnost NK Iskra Bugojno.

S poštovanjem,

Predsjednik kluba Ivoš Davor.“, stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

enko
Naravno da je sve u klubu on pita a vjerovatno je neko drugi naveden kao predsjednik jer je on vjecnik,a ako je vjecnik zbog sukoba interesa nebi mogao dobiti sredstva od opcine.
3 0
Brazuka
Basara dosao ti je kraj u sportu pereš pare preko 2 kluba i kupis "navijace". Ajde u donji vakuf. A ivos. Sta reci o tom osudjenom liku
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi