NK Iskra jesenji prvak na Zapadu

Bugojanci bez poraza kolo prije kraja polusezone

NK Iskra jesenji prvak na Zapadu

S. Mlaćo
Kolo prije kraja prvog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad nogometaši Iskre iz Bugojna postali su jesenji prvaci.

Bugojanci su jučer savladali na svom terenu Podgrmeč iz Sanskog Mosta 1:0, a jedini pogodak postigao je Zinedin Mašić u 25. minuti.

Iskra je od samog starta na vrhu tabele, Bugojanci igraju sjajno predvođeni sa klupe nekadašnjim kapitenom kluba Safetom Kmetašom i ako nadležni u klubu i gradu budu za tu opciju, očekivati je da će Iskra igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH. Bugojanci su i jedina neporažena momčad u ligi te imaju na svom kontu 36 bodova.

Rudar iz Kamengrada (Sanski Most) je na drugom mjestu sa 32 osvojena boda, dok NK Kiseljak ima 28, a Krajina iz Cazina 27.

U posljednjem kolu prvog dijela sezone Iskra gostuje Krajini iz Cazina koja je jučer poražena od Novog Travnika sa 3:0, dok Rudar dočekuje NK Kiseljak.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Kada je lista strijelaca u pitanju, vodeći strijelac lige je Admir Zukan iz FK Vitez sa 13 pogodaka, a Alen Ibrišimović (FK Krajina), Selmin Petak (NK Vlašić) i Marijo Slišković (NK Kiseljak) su postigli po devet pogodaka.

Prvi strijelac jesenjeg prvaka Iskre je Alen Jusufbašić sa šest pogodaka.

Promo

Top Komentari

denimen9
Bravo za momke i trenere, a uprava moze da ga habla
2 2
Gari Garinča
Bravo za plave momke sa Jaklića. NK Iskra je svojim igrama u jesenjem dijelu sezone obradovala svoje navijače.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi