Iskra će sutra igrati bez treninga, da li će se klub spasiti?

Po prvi put se okupili jučer

Iskra će sutra igrati bez treninga, da li će se klub spasiti?

S. Mlaćo
Bugojanska Iskra bar za sada se neće ugasiti.

Naime, tim iz Bugojna nije putovao na meč prvog kola nastavka sezone Druge lige Zapad u Vitez, te je izgubio službenim rezultatom 3:0.

U subotu će prema rasporedu ugostiti Vlašić, a ukoliko se meč ne odigra Iskra bi bila izbačena u niži rang, što bi vjerovatno značilo i kraj za klub koji dugo već grca u dugovima i problemima.

Ipak, jučer su se nogometaši pojavili na stadionu, te održali razgovor sa čelnicima kluba i načelnikom Hasanom Ajkunićem.

Danas će odraditi prvi trening s obzirom da priprema nisu imali, a sutra od 16 sati odmjeriti snage sa NK Vlašić na Jakliću.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Rezultat je svakako u drugom planu, a ekipu će predvoditi trenerski dvojac Haris Alispahić i Safet Kmetaš, koji sa uspjehom vode kadete i juniore kluba sa Jaklića.

Da li će situacija stabilizovati na Jakliću i da li će Iskra dobiti profesionalan i stručan kadar u rukovodstvu kluba u narednom periodu, ostaje da se vidi.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti