Kmetaš obavio prozivku, Iskra s optimizom krenula sa pripremama

Stigla i pojačanja, očekuje se podrška vlasti te navijača

Kmetaš obavio prozivku, Iskra s optimizom krenula sa pripremama

S. Mlaćo
Radno je i u NK Iskra Bugojno.

Plavi sa Jaklića polusezonu su okončali kao jesenji prvaci u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, te žele nastaviti sa kvalitetnim partijama i u nastavku sezone.

Šef struke, ambiciozni Safet Kmetaš obavio je prozivku u ponedjeljak, a prema nogometašima su isplaćena sva dugovanja, što može da raduje sve u i oko kluba.

Iskru je za sada napustio samo Dževad Alibegović koji se skrasio u NK Travnik, dok su od novih imena se pojavili povratnici Elvedin Nebić, Sanel Kovač, Saudin Čorina, Ibrahim Mašić, te Ibrahim Dagoja.

Očekuje se da će ugovor sa Iskrom potpisati i napadač Irhan Smajić, koji je u našoj zemlji nastupao za Travnik, Metalleghe, Igman, švedski Prespa Birlik, te bi ovo bio njegov povratak na Jaklić.

Ako se navedeni planovi ostvare nema sumnje da će Iskra biti kvalitetnija u odnosu na prvi dio, a šef struke Safet Kmetaš zračio je optimizmom na početku priprema. Planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, te trenutno u Iskri traže potencijalne rivale.

Kmetaš je nekadašnji kapiten NK Iskra i ljubimac navijača, a u trenerskom poslu okušao se u omladinskom pogonu Iskre, da bi priliku dobio i u seniorskoj selekciji. U prvom dijelu sezone Iskra je u 15 utakmica upisala 11 pobjeda i tek četiri remija, te bez poraza okončala istu, u ligi koja je ujedinjena klubovima iz NS SBK/KSB i NS USK.Može biti slika sljedećeg: 6 ljudi, ljudi stoje, u zatvorenom i tekst

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Kmetaš je dobio brojne pohvale, nedavno i priznanje od Sportskog saveza Općine Bugojno, te nema sumnje da će ukoliko i lokalne vlasti podrže klub Iskra igrati u doigravanju za Prvu ligu FBiH.

Svakako je potrebna i podrška navijača koju su nakon sjajne polusezone momci sa Jaklića itekako zaslužili.

Top Komentari

Brazuka
Jel onaj kriminalac i dalje vodi klub? To vam je problem,
3 0
denimen9
Kmetaš je legenda i ljubimac Vandala, ali Vandali odavno ne navijaju za klub koji su preuzeli kriminalci, konobari i ostala "struka".
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi