Nekadašnji premijerligaš krenuo od 'nule', pripremaju se u Ljubuškom i žele naslov prvaka
Sa zajedničkog sastanka u hotelu

Sa optimizmom ulaze u drugi dio sezone

Nekadašnji premijerligaš krenuo od 'nule', pripremaju se u Ljubuškom i žele naslov prvaka

S. Mlaćo
Dok većina bh. klubova proživljava teške dane, a nekolicina ih je i pripreme odlučila obaviti skromno u svom gradu, u NK Jajce iz kraljevskog grada odlučili su nagraditi svoje nogometaše i članove stručnog štaba.

Ovaj klub je nekada nastupao u Premijer ligi pod imenom NK Metalleghe BSI, a danas nosi naziv NK Jajce.

Novi put je krenuo od najnižeg ranga, Kantonalne lige SBK i nakon prvog dijela sezone zauzima lidersku poziciju u svojoj grupi.

Većina kantonalnih ligaša je na amaterskom nivou, skoro i bez priprema, no Jajčani su pomjerili granice, te prije svega odlučili nagraditi nogometaše i trenere koji su ostali uz klub kada je bilo najteže.

Odlučili su se za odlazak u Hercegovinu, tačnije Ljubuški gdje imaju dobre uslove za rad.

Može biti slika sljedećeg: 14 ljudi, ljudi stoje i tekst

Izabranici Nijaza Zukića odigrat će i prijateljsku utakmicu, a zatim ih očekuje nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

"Hvala Upravi koja nam je omogućila odlazak u Ljubuški. Jučer smo radili u teretani, a zatim u dvorani, jer zbog vremenskih neprilika nismo mogli izaći na teren. Danas igramo prijateljski meč sa NK Cim, te već sklapamo tim za nastavak prvenstva koji nam slijedi naredne sedmice“, kazao je Zukić.

Zaista lijepa slika u danima kada većina klubovima i u mnogo višim rangovima nije mogla sebi priuštiti odlazak na pripreme.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi