U NK Jedinstvo sličnu situaciju ne pamte dugi niz godina: Šta će donijeti proljeće?
Sa jučerašnjeg prozivke u bihaćkom hotelu Emporium

Održana je prozivka, a cilj je jasan

U NK Jedinstvo sličnu situaciju ne pamte dugi niz godina: Šta će donijeti proljeće?

S. Mlaćo
Za razliku od ranijih priprema kada su znali startati tek pred prve utakmice ili nešto malo ranije, u NK Jedinstvo Bihać višeg nego ozbiljno su sada shvatili zimske pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH.

Bišćani su jučer obavili sastanak sa nogometašima te jasno su istaknuli planovi za pripreme i drugi dio sezone. Na čelu stručnog štaba ostat će Elvedin Beganović kojem pripadaju velike zasluge za to što se ekipa 'probudila' i uključila u borbu za opstanak.

“Okupili smo se danas uz par opravdanih izostanaka, a tu je već par novih imena. Ekipi će se priključiti još par pravih pojačanja, ali nećemo o imena dok sve ne bude ozvaničeno. Plan je da imamo 22 do 25 igrača, svjesni smo šta nas čeka u  nastavku sezone. Ovaj klub ne zaslužuje da se bori za opstanak, želimo što prije krenuti ka sredini tabele. Jedinstvo je klub sa tradicijom i on pripada elitnom dijelu bh. nogometa, tj. Premijer ligi“, rekao je Beganović, te dodao.

“Nadam se da će momci biti spremni, da neće biti povreda i da nastavimo pobjedama, kako smo i završili polusezonu. Nemamo ništa od priče, na terenu se moramo dokazati i davati maksimum uz napadačku igru“.

Pohvalio je i Upravu kluba za koju kaže da je pokazala veliku želju da Jedinstvo bude klub kakav treba da bude i da su čelnici kluba isplatili sva dugovanja prije odlaska na zimsku pauzu.

Kapiten Jedinstva Amar Jusić djelovao je optimistično.

Oglasi

“Agilna Uprava je obezbijedila sve uslove za početak priprema, 90 posto ekipe je iz prošle polusezone, a biće tu i pojačanja. Želja nam je ostanak u ligi i da ostvarimo što bolje rezultate“.

Opis nije dostupan.

Predsjednik NK Jedinstvo Admir Abdihodžić također je govorio o početku priprema.

“Momci su završili polusezonu sa utakmice sa Goraždem i otišli na pauzu, a mi smo nastavili raditi. Radili smo, nismo stajali, željeli smo popraviti stanje u ekipi, završiti finansiranje i vjerujem da smo u dobrom dijelu uspjeli. Nastavit ćemo u istom pravcu. Po dolasku u klub nismo se eksponirali, radili smo u tišini i probleme nastojimo što prije riješiti. Nije bilo odstupanja ni sada, imamo dosta dobar temelj za ovu godinu. Okupili smo se skoro dva mjeseca pred nastavak prvenstva, to ranije nikada nije bio cilj. Svi momci su došli na prozivku, radi se kontinuirano i znalo se već ranije kada će biti prozivka i početak priprema.

Prvu utakmicu će ekipa igrati 26. januara protiv Krupe, a zatim dvije utakmice u Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo odigrati još dvije utakmice i da ćemo spremni dočekati nastavak i 4. mart u Lukavcu“, rekao je Abdihodžić.

Oglasi

Najavio je da će klub uskoro dobiti i zvaničnu stranicu kluba koja će biti osvježenje 'na sceni' i na kojoj će navijači moći pratiti najvažnije vijesti iz kluba, te brojne druge zanimljivosti.

NK Jedinstvo je prvi dio sezone okončao na 15. mjestu, sa 14 osvojenih bodova, od 16 timova u Prvoj ligi FBiH. Bišćani će drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod Raničkog iz Lukavca koji je na 13. mjestu.

U prvom meču sa navedenim rivalom izgubili su čak 7:0 u Bihaću, a razlog je to što većina novih igrača nije bila registrovana, što su kosti iskoristili i kaznili golobrade nade Jedinstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uskoro će Bišćani imati priliku za 'osvetu', a sigurno da im motiva neće nedostajati.

 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije