Sin legende Partizana i bivši član Crvene Zvezde stiže na pripreme bh. kluba naredne sedmice

Uskoro prozivka, tragaju za pojačanjima

Sin legende Partizana i bivši član Crvene Zvezde stiže na pripreme bh. kluba naredne sedmice

Samir Mlaćo
Federalni prvoligaši počinju sa pripremama krajem mjeseca, a drugi dio sezone počinje 04./05.marta. Sigurno nas očekuju nova uzbđenja i biće veoma uzbudljivo, a klubovi su počeli sa radom na 'tržišnoj pijaci'.

Federalni prvoligaši počinju sa pripremama krajem mjeseca, a drugi dio sezone počinje 04./05.marta. Sigurno nas očekuju nova uzbđenja i biće veoma uzbudljivo, a klubovi su počeli sa radom na 'tržišnoj pijaci'.

U Jedinstvu se žele pojačati kako bi izborili opstanak u ligi i vjeruju da će u tome uspjeti. Iz kluba su potvrdili da je dogovoren dolazak bivšeg člana Crvene Zvezde Vanje Vučićevića (24). Vučićević je sin pokojnog Nebojše Vučićevića, legende Partizana, a karijeru je počeo u OFK Beograd. Kasnije se okušao u Čukaričkom, da bi ga zapazili te kasnije doveli skauti Crvene Zvezde.

Nije se mnogo pokazao, pa je išao na posudbe u slabije srbijanske klubove, a kasnije je igrao i u Rusiji za Krylia Sovetov. Vratio se u Srbiju, a posljednji angažman je imao u Makedoniji, tačnije ekipi Đorče Petrović.

Iz Bihaća kažu da je sve dogovoreno i da se će on pojaviti na prozivci 15. januara, kada će biti obavljen i prvi trening pod palicom Elvedina Beganovića, trenera koji je probudio Bišćane i vratio nadu u opstanak u ligi.

U ostalim klubovima Prve lige FBiH za sada i nema velikih promjena. Jesenji prvak NK GOŠK sa pripremama kreće 23. januara  i u Gabeli razmišljaju tek o par pojačanja. Kakanjski Rudar nije odredio datum prozivke, dok je NK Bratstvo ostalo bez prvog strijelca.

Oglasi

Sedin Ljuca je digao sidro, uzeo papire i karijeru će kako tvrdi nastaviti u Italiji. Službena potvrda te ime kluba još uvijek se očekuje.

Najbolji posao do sada je odradila Stupčanica iz Olova. Stupčanica se riješila četvorice nogometaša, a za sada je tu sedam novih imena. Radi se o četvorici nogometaša iz Nigerije, te provjerenih prvoligaški imena kao što su Dražen Dubačkić, Elvedin Aletić, Nejir Ćulov...

TOŠK je ostao bez brzonogog Kenana Šarića, blizu odlaska je i Dženan Osmanović koji ima nekoliko ponuda, a Dubačkić je kako smo naveli prešao u Olovo.

BFK Bimm se razišao sa Salkom Jazvinom, a u svoje redove želi dovesti Dinu Kalesića iz Zvijezde, je u teškoj situaciji Radnički iz Lukavca kojeg je napustio veliki broj igrača, a Lukavčani su i bez trenera.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na posljednjoj poziciji je NK Travnik i Vezirima su pojačanja itekako potrebna. Nihad Ribić je uzeo 'vruć krompir' i samo provjerena pojačanja mogu spasiti kluba sa Pirote od nižeg ranga, što bi bila prava katastrofa.

Drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH počinje 04/05. marta, a snage će odmjeriti GOŠK – Bratstvo, Goražde – TOŠK, Budućnost – Gradina, Radnik – Travnik, BFK Simm Bau – NK Zvijezda, FK Radnički – NK Jedinstvo, FK Mladost, - NK Stupčanica i HNK Tomislav – FK Rudar Kakanj.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi