Gubili 1:3, ali uz dva penala i dva igrača više napravili nevjerovatan preokret za put ka spasu
Foto: D. Kurbegović

Nevjerovatan meč u Bihaću

Gubili 1:3, ali uz dva penala i dva igrača više napravili nevjerovatan preokret za put ka spasu

E. Ganibegović

Nevjerovatan meč odigran je danas u sklopu 28. kola Prve lige FBiH. 

Nakon što su dva kluba u Premijer ligi ispala u niži rang, ali u Prvu ligu manjeg bh. entiteta, jasno je da će Prvu ligu FBiH napustiti samo jedan klub, a najbliži ispadanju su Tomislav i Jedinstvo. 

Uoči ovog kola Tomislav je bio posljednji na tabeli s tri boda iza Jedinstva, gostovao je kod Zvijezde i sjajno počeo. U 21. i 41. minuti Nikola Šiško postiže dva gola za goste i ovjerava im tako vrijedna tri boda.

Do kraja je Zvijezda uspjela da smanji vodstvo gostiju, gol je u 60. minuti postigao Diagne Bassirou, no gosti se u Hercegovinu vraćaju s vrijedna tri boda.

Ipak, neće im biti dobro kada vide kako je Jedinstvo savladalo ekipu Radnika u Bihaću.

U 15 minuti domaći tim dolazi do vodstva, a siguran s 11 metara bio je Salko Jazvin.

Oglasi

Do poluvremena gosti iz Hadžića prave preokret. Kenan Dervišagić je izjednačio u 22. minuti, Gaibija Hukić zabio za 1:2 u 43., da bi Dervišagić u nadoknadi postigao gol za 1:3.

Na otvaranju drugog dijela sudija Haris Poprženović sudi još jedan penal za Jedinstvo. Ponovo je bio siguran Salko Jazvin.

Do 65. minute gosti su ostali s dva igrača manje i tako jednostavno nisu mogli, a Salko Jazvin je kompletirao hat-trick za 3:3.

Elmedin Alić i rezervista Francisco Ladislao Ortega do kraja su postigli još dva gola za Jedinstvo i veliku pobjedu od 5:3.

Dva kola prije kraja Jedinstvo je na 15. mjestu s 25 bodova, tri više od posljednjeg Tomislava. Jedinstvu slijedi gostovanje TOŠK-u i domaći susret s Gradinom i za siguran ostanak u ligi potrebna su im četiri boda iz te dvije utakmice.

Oglasi

Za Tomislav još slijedi gostovanje Radniku u Hadžićima i domaći susret protiv TOŠK-a.

Prva liga FBiH, 28. kolo:

Jedinstvo - Radnik 5:3

NK Jedinstvo: Brkić, Jusić, Pandžić, Jazvin, Nestor, Alić, Kadrić, Balić, Bakmaz, Hadrović, Mušić.

FK Radnik: Rizvo, Kovačević, Mujanović, Ramić, Hukić, Oputa, Jašarević, Mujezinović, Terzić, Jusupović, Dervišagić.

Zvijezda - Tomislav 1:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda: Kertić, Nezić, Vehabović, Bijelić, Mahmutović, Avdić, Rafieg, Begović, Bassirou, Duraković, Živanović.

HNK Tomislav: Galić, Ćerdić, Kovačević, Banović, Stanić, Bandić, Šiško, Križanac, Križanac, Musić, Tiro.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Hahahaha nevjerovatno sta se radi, Jedinstvo je moj klub ali ovo je prevrsilo svaku mjeru. Ovo sve radi savez jer ne smije se izbaciti Jedinstvo iz prve lige jer onda cijeli USK ne bi imao ni 1 klub u 2 ranga nogometa. Sramota
6 0
Gari Garinča
Prljavi posao za NK Jedinstvo i Irfana Durića uvijek odrađuje VAR sudac Poprzenivić zvani Haka. Horor film je mala maca za ono sto kriminalna hobotnica u NS F BiH moze izrežirati. Jad, bijeda i cemer od lige.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi