'Piksi' se pojavio u Živinicama i postigao gol za pamćenje
Niželigaška takmičenja u Bosni i Hercegovini uvijek privuku veliku pažnju i na njima se dešava sve ono što u društvu najboljih rijetko viđamo (Foto: Screenshot)

Fenomenalan pogodak u Drugoj ligi TK

'Piksi' se pojavio u Živinicama i postigao gol za pamćenje

M. Šljivak

Utakmice nižih fudbalskih rangova u Bosni i Hercegovini često znaju privući mnogo više pažnje od onih u Premijer ligi. Dosta je više uzbuđenja na 'vrućim' terenima, igra se 'za raju', a postižu se i lijepi golovi. Autor jednog takvog je fudbaler Mladosti iz Suhe Almir Muškić koji je u duelu Druge lige Tuzlanskog kantona protiv Mramora postigao gol za pamćenje.

Mladost iz Suhe (Živinice) dočekala je u 19. kolu Druge lige Tuzlanskog kantona grupa Jug ekipu Mramora i slavila je pobjedu rezultatom 2:0.

Iako su gosti stigli kao favoriti za osvajanje sva tri boda, domaći tim odigrao je odličan meč i na kraju je došla do punog plijena u ovom duelu.

Mladost do prednosti dolazi u 16. minuti meča. Nakon ubačaja iz kornera najbolje se u kaznenom prostoru snalazi Admir Puzić i postiže pogodak za vodstvo svog tima od 1:0.

Na drugi gol se čekalo do 76. minute, ali je itekako vrijedilo jer je viđen jedan od najboljih pogodaka ove sezone u nižim ligama. Zabio ga je Almir Muškić.

On je 'iz koljena' raspalio po lopti koja mu je došla na 30-ak metara od gola i uspio je savladati protivničkog čuvara mreže za 2:0 i potvrdu pobjede svog tima u ovom susretu.

Oglasi

Interesantno je svakako Muškić među saigračima i poznanicima nosi nadimak 'Piksi', a ovo je zaista ličilo kao da je čuveni Dragan Stojković Piksi lično uputio udarac prema protivničkom golu.

Mladost iz Suhe je ovom pobjedom učvrstila sedmu poziciju na tabeli Druge lige Tuzlanskog kantona, grupa Jug. Ovaj tim je osvojio 29 bodova u dosadašnjem dijelu sezone.

Njihov rival je tri pozicije iznad. Ekipa iz Mramora ima 34 boda i imaju sedam bodova zaostatka za vodećom ekipom Mladosti iz Soline koja je skupila 41 bod.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

U susretima 19. kola Druge lige TK, grupa Jug postignuti su ovi rezultati:

Mladost Suha - Mramor 2:0
OFK Tuzla - Rudar 0:2
Krušik - Mladost GT 1:1
Mladost Solina - Jablanica 2:1
Omazići 1937 - Partizan 4:2
Budućnost - Omladinac RMU 2:1
Memići - Napredak - nije odigrano

Top Komentari

Antikomunjara
Stvarno se pitam za koga radi ovaj prokomunisticki portal, ko uredjuje , ko odredjuje sta ce se objavljivati.Pored toliko genijalnih fudbalera , ovaj komunjara nasao da pomene cetalja Dragana Piksija Stojkovica.Ama FUJ!Ovakve golove je davao i Vahid Halilhodzic, Husref Musemic, Safet Susic,Semir Tuce, ..ali ne..treba istaknuti Srbina ili Hrvata , jer tako ih je krepani bravar ucio-NIKAD ne hvali Muju , ali uvijek hvali Slavka i Mirka, bez obzira da li zasluzuju pohvale.E TAKVO "bratstvo i jedinstvo" ce uciniti da nas ne daj Boze nestane jedan dan...mi stvarno pameti nemamo...na stranu sto je ovaj dao slucajni gol. Ali isticati nekog Piksija , nidje veze
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi