Osijek igrača s posudbe prodaje za cifru o kakvoj bh. klubovi mogu samo sanjati

Ogromna razlika između HNL i Premijer lige

Osijek igrača s posudbe prodaje za cifru o kakvoj bh. klubovi mogu samo sanjati

A. Čaušević

Da je razlika između HNL-a i Premijer lige najbolje govore razlika u visini izlaznih transfera. 

Dok mnogi u prvi plan kao glavnu razliku ističu infrastrukturu u praksi je to mnogo drugačije pošto je kvalitet očigledno na strani hrvatskog prvenstva.

I igrači koji igraju HNL-u su na znatno većoj cijeni što potvrđuje i potencijalni transfer kojeg planira realizaovati Osijek.

Na čelu sa mađarskim investitorima i Nenadom Bjelicom Osijek se posljednjih godina nalazi u vrhu hrvatskog fudbala. Jedino što preostaje je neki trofej.

Bjelica je stvorio respektabilan tim, a neka imena su isplivala u prvi plan, dok ima i igrača koji odlično igraju na posudbama.

Fantastičnu sezonu iza sebe ima i Dion Drena Beljo koji je ove sezone na posudbi u Istri 1961 gdje je igrački eksplodirao.

Beljo je ove sezone na cifri od 18 golova u svim takmičenjima i na ljeto bi mogao realizvati rekordnih transfer, najveći u historiji Osijeka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sportske novosti pišu da je Osijek nedavno za Belju odbio ponudu tešku šest miliona eura, a iznos koji Bjelica želi je 10 miliona eura.

Ukoliko Osječani 20-godišnjeg Beju uspiju prodati za iznos kojeg traži Bjelica onda definitivno zaslužuju sve pohvale.

Top Komentari

volta
Potrudit našu ligu sa njihovom je isto kao da poredimo našu i njihovu reprezentaciju, znači nikad neće biti blizu njih
4 4
user1604155860
Kako nemoze porediti pa skuplji su Bakir,Dodik i Covic od konpletne Hrvatske lige.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije