Osijek pokazao da se može igrati protiv Dinama, Hiroš dobio karton za pamćenje
FOTO: NK Osijek facebook

Prvi prvenstveni poraz za Modre iz Zagreba

Osijek pokazao da se može igrati protiv Dinama, Hiroš dobio karton za pamćenje

S. Mlaćo
Uzbudljivo je u 1. HNL.

Osijek je danas savladao lidera Dinamo 1:0 i potvrdio sjajnu formu.

Osiječani su imali veliku krizu rezultata pod palicom sada već bivšeg trenera Nenada Bjelice, a sada su odigrali sjajan meč i slavili.

Osijek je bio bolji prvo poluvrijeme, no mreže su mirovale.

Samo tebe vooolim jaaa! 😶‍🌫️

Posted by NK Osijek on Saturday, October 29, 2022

U nastavku velika magla stvorile je velike probleme, očekivalo se da će se meč i prekinuti, no sudije nisu tako mislile i dozvolile su da se meč odigra.

Oglasi

Redale su se šanse pred golom Osijeka i Dinama pred sami kraj, a onda pet minuta prije kraja Mierez sjajno vara svog čuvara a zatim i golmana Livakovića za veliko slavlje domaćih navijača. Uzvraća u dva navrata Bruno Petković, no ponovo je izostala realizacija kod sjajnog napadača Dinama i nije bilo nade za goste.

Osijek je do kraja postigao još jedan pogodak, no isti je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Pomalo nevjerovatno je bilo gledati posljednjih 20-25 minuta kada se gotovo ništa nije vidjelo na terenu, a pravi šou je napravio bivši član Željezničara i Mladosti Amer Hiroš koji je čak utrčao u teren sa klupe smatrajući da je glavni sudija odsvirao kraj.

Da li se zaista Hirošu učinilo tako ili je pokušao i na ovaj, krajnje nepopularan, način pomoći svom timu u posljednjim sekundama nije poznato, no nije to sada ni bitno.

Hiroš je dobio žuti karton, uz osmijeh saigrača na klupi. U ovom meču Hiroš nije dobio šansu, dok je kod Dinama Luka Menalo meč odgledao sa klupe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo sada ima 35 bodova, Hajduk je na 30, a Osijek 27 uz utakmicu više. Slaven Belupo ima 23, dok je Varaždin na 22.

Danas je Istra 1961 po prvi put u historiji savladala Rijeku 1:0. Jedini pogodak djelo je Ercega u 60. minuti igre.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti