Osijek dovodi čovjeka za velike stvari i mnogo toga u HNL-u više neće biti isto
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Pratio je jedan meč, uskoro donosi konačnu odluku

Osijek dovodi čovjeka za velike stvari i mnogo toga u HNL-u više neće biti isto

Samir Mlaćo

HNL je u velikom razvoju, novca je sve više, a stadionu su sve bolji i bolji. Prepoznaju to mnogi, igrači iz Hrvatske odlaze za sjajne uslove, a sada se sprema 'prava bomba'.

Ne radi se o dolasku nekog poznatog igračkog imena, već će na mjesto sportskog direktora NK Osijek doći Jose Boto (57).

Radi se o čovjeku koji ima bogat CV i velike stvari mogao bi napraviti sa Osijekom. Bio bi ključni čovjek u kreiranju sportske politike i to je upravo ono što treba klubu iz Osijeka.

Neće se sigurno Boto zadovoljiti prosjekom, pa bi Osijek mogao ugroziti Dinamo, Hajduk, Rijeku..., praviti višemilionske transfere i pomjeriti granicu u komšiluku, ali i šire.

Boto je već bio u Osijeku, te kako pišu Sportske novosti skenirao je cijelu situaciju. Neće sigurno doći u nešto što ne može zadovoljiti njegove apetite i gdje nema napredovanja.

Sada na stolu ima ponudu i u klubu sa prelijepe Opus Arene vjeruju da će iskusni Portugalac svakog časa reći 'da'.

Oglasi

Osijek je trenutno na petom mjestu HNL-a i očigledno je da nešto treba za veći iskorak. Ne tako davno dobili su novi stadion, prelijepo izdanje, a i veliki novac je uložen u ekipu. Da li je Boto ključna karika za iskorak, ostaje da se vidi.

Ko je Jose Boto?

Boto uživa veliko povjerenje u nogometnim krugovima, a radio je npr. u Benfici i Shakhtaru. Navedena dva kluba dovodila su sjajne igače, imali sjajnu skauting mrežu i na kraju pravili velike transfere u klubove iz Liga petice.

Npr. Davida Luiza je doveo za pola miliona eura, a zatim prodao u Chelsea za čak 25 miliona eura. Mnogi se sjećaju i transfera Victora Lindelofa. Benfica ga je kupila od Vasterasa za 50.000 eura, a dvije godine kasnije na vrata portugalskog kluba pokucao je Manchester United.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pokucali su i brojni drugi velikani, ni birali načine da ga dovedu, pa je Benfica završila posao sa Unitedom za čak 35 miliona eura.

Posljednji angažman Boto je imao kao sportski direktor grčkog PAOKA, a pored Osijeka, ponudu navodno ima i iz poljskog Rakowa. Odluku donosi uskoro i sve će biti jasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi