Dinamu ponovo sretna sudijska nadoknada
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

HNL, 16. kolo

Dinamu ponovo sretna sudijska nadoknada

Haris Zilić

Odigran je derbi duel 16. kola HNL-a između Dinama i Osijeka. Odličan fudbal na Maksimiru i konačan rezultat 2:1 za zagrebački tim koji je tako upisao značajna tri boda.

Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno teško se dolazilo u prave prilike.

Bilo je tu nekoliko pokušaja prema oba gola. Kod Dinama se izdvaja šansa Baturine, na drugoj strani probao je i Lovrić.

U jednoj borbenoj utakmici Dinamo je ipak poveo sa 1:0. U 24. minuti lijepa akcija domačina, Špikić je asistirao, a Bulat pogodio za 1:0 i slavlje na Maksimiru, ali i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku slična igra na terenu, gosti su imali više loptu u svom posjedu.

Oglasi

Nije bilo nekih ozbiljnijih prilika sve do 76. minute, kada su gosti ovaj put slavili. Pušić je upisao asistenciju, a Matković je pogodio za 1:1 i poravnanje na Maksimiru.

Do kraja utakmice Dinamo ipak stiže do trijumfa. U prvoj minuti sudijske nadoknade za 2:1 pogodio je Vidović i tako donio vrijedan trijumf za Modre u borbi za vrh tabele.

U timu Dinama priliku za igru nisu dobili Sučić i Menalo, a kod gostiju Hiroš nije dobio minutažu kada su u pitanju bh. fudbaleri.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 16. kolo:

Dinamo - Osijek 2:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
A joj use opet
1 0
pero98
Osijeka čeka još jedan poraz za tjedan dana. FF
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi