Kamere zabilježile 'žutu minutu' nogometaša u bh. prvenstvu: Sudija na podu, a onda još veći haos...

Susret je na kraju prekinut, domaće očekuju žestoke kazne

Kamere zabilježile 'žutu minutu' nogometaša u bh. prvenstvu: Sudija na podu, a onda još veći haos...

S. Mlaćo
Na nogometnim utakmicama nižih liga naše zemlje ponekad je najmanje nogomet. To i nije neka novost, a vrlo često dobijamo izvještaje o prekinutim utakmicama i sramotnim incidentima.

Tako je i za vikend u okviru 22. kola Druge lige između Podgrmeča iz Sanskog Mosta i Viteza iz Bužima.

Domaći su poveli pogotkom Ahmeda Porče, a gosti ipak stigli do preokreta golovima Salkića i Šahnovića.

Ipak, u drugom poluvremenu prekid meča.

Naime, domaći nogometaš Safet Musić nezadovoljan suđenjem udario je glavnog sudija Mirudina Osmančevića iz Novog Travnika.

“U 69. minuti utakmice igrač br 8 Musić Safet iz ekipe NK PODGRMEČ psuje i vrijeđa glavnog suca u toku igre, glavni sudija zaustavlja igru nakon čega mu glavni sudac Osmančević Mirudin izriče disciplinsku mjeru ISKLJUČENJE, istog trenutka pomenuti igrač udara svojom glavom glavnog suca u predjelu lica (nos i usna) gdje glavni sudac pada na travu od udarca i gdje se u tom trenutku stvara gužva oko sudije i incidentnog igrača i ubrzo se situacija smiruje.

Oglasi

Pošto je glavni sudija ustao i došao do delegata a kako Pravila i Propozicije nalažu donijeli su odluku o PREKIDU UTAKMICE u 70 minuti. Po donesenoj odluci nije bilo daljnjih neželjenih situacija, službena lica zajedno sa delegatom utakmice mirno su sprovedena u svlačionicu u pratnji policije MUP-a Sanski Most  i zaštitarske službe BAKRAČ SECURITY  kao i napuštanje stadiona NK PODGRMEČ“, stoji u zvaničnom izvještaju.

Radilo se zaista o sramotnom potezu, te 'žutoj minuti' mladog nogometaša domaćih kojeg očekuje žestoka kazna, kao i klub iz Sanskog Mosta.

[facebook]https://www.facebook.com/radiosana.sanskimost/videos/190042146718426[/facebook]

Sve su zabilježile i kamere RTV Sana, to ovaj detalj možete pogledati na 1:20.

Domaći su poslije prekida imali mnogo zamjerki na suđenje, kazavši da su ponovo oštećeni i da ne mogu više se boriti protiv sudija iz kola u kolo.

Pravdu na meču u Sanskom Mostu dijelili su pored Osmančevića, pomoćnici Senad Dervić iz Travnika i Admir Malkoć iz Novog Travnika.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Lider u Drugoj ligi Zapad je GNK Bratstvo, drugoplasirani je NK Rudar, a trećeplasirani NK Kiseljak.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi