Bašić je sa Radomljem hit sezone: "Osvojili smo mnogo navijača i to mi je najveća satisfakcija"
FOTO: NK Radomlje

Slovenski tim igra sjajno

Bašić je sa Radomljem hit sezone: "Osvojili smo mnogo navijača i to mi je najveća satisfakcija"

H. Zilić

NK Radomlje pravi je hit u prvenstvu Slovenije.

Ekipa koju sa klupe predvodi bh. trener Nermin Bašić nakon četiri kola nema poraza i sa osam bodova zauzima drugu poziciju iza Olimpije.

Radomlje je posebno fasciniralo u prvom kolu kada su sa 0:3 savladali ekipu Maribora.

Gledajući samo tabelu u 2022. godini od januara do danas Radomlje je i tu drugoplasirano sa 35 bodova osam manje od Olimpije.

O svemu se oglasio i bh. trener Nermin Bašić.

"Godišnja zabela 2022. od januara do danas. Radomlje, klub koji ima jedan od najmanjih proračuna lige, nema svoj glavni stadion, ove sezone druga najmlađa ekipa lige u novoj sezoni, otišlo je 12 igrača i pored svega toga 11 utakmica bez poraza, samo tri poraza od početka 2022. godine", napisao je Bašić na svom profilu i dodao:

"Fascinantna statistika jednog malog kluba. Klub koji je dva puta prije igrao Prvu ligu i jednom osvojio 13 bodova, drugu sezonu 16 bodova.

Nije da osvajamo bodove, osvojili smo mnogo navijača našim načinom igre i to mi je najveća satisfakcija. Bravo za mali klub koji je trenutno najveći hit Slovenije."

Godisnja Tabela 2022 🐝 od januara do danas. Radomlje 💛🖤 klub koji ima jedan od najmanjih proracuna lige, nema svoj...

Posted by Nermin Bašić on Monday, August 8, 2022
Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U petom kolu prvenstva Radomlje očekuje još jedno teško gostovanje kod ekipe Kopera.

Na kraju dodajmo da trenutni ldier ekipa Olimpije ime 12 bodova uz gol razliku 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi