Polusezona iz snova za NK Romari Vitez

Sumirali rezultate, ambicije za naredni period veoma visoke

Polusezona iz snova za NK Romari Vitez

S. Mlaćo
Nogometni klub Romari iz Viteza je jedan od najmlađih sportskih kolektiva na području Srednjobosanskog Kantona, ali svojim radom i izvrsnim sportskim rezultatima trenutno slovi za jedan od najboljih i najorganizovanijih sportskih kolektiva, ne samo na području SBK već na području cijele BiH.

Najveća pažnja je posvećena radu sa mlađim kategorijama od pet do 19 godina. Ono što je posebno odjeknulo je vijest da su juniori Romarija ove polusezone odigrali 14 utakmica i zabilježili svih 14 pobjeda, a trener Robert Perković je oduševljen polusezonom.

 “Odigrali smo fantastičnu polusezonu, a najbolji pokazatelj su rezultati koje smo postigli. Posebno bi pohvalio svoje igrače, sve i jednoga, ne bi isticao pojedince  jer upravo taj timski duh  je naša najveća prednost jer smo svi kao jedna velika obitelj. Posebna zahvala ide i upravi kluba koja nam je omogućila sve uvjete, jedna smo od rjetkih ekipa koja je imala mogućnost i odlaska na pripreme, što je jedan od pokazatelja ozbiljnosti kluba. U narednom periodu ćemo rezimirati prošlu polusezonu, te se bazirati na pripreme za drugi dio sezone i izboriti prvo mjesto, te izboriti doigravanje za Premijer Omladinsku ligu BiH“, ističe Perković za SportSport.ba.

Kadetska selekcija je u 14 odigranih susreta upisala 13 pobjeda i samo jedan neriješen rezultat.

 Trener kadetske selekcije je mladi i veoma ambiciozni trener Borislav Grbavac koji je u prethodne dvije sezone sa kadetima Romarija zauzeo jedno prvo i jedno drugo mjesto.

“U rezultatskom pogledu odlična polusezona je iza nas, ali ono što mene kao trenera najviše raduje jeste činjenica da je svaki od igrača napredovao u svim segmentima igre i da je svaki od njih napravio veliki iskorak. Nastavljamo dalje sa treninzima, ekipa je tu na okupu, odmarat će 15-tak dana i onda krećemo u pripreme za narednu polusezonu“, jasan je bio Grbavac.

Oglasi

Tajnik kluba Smiljan Babić je rekao da su svi ponosni na ostavrene rezultate, ali da vremena za opuštanje nema.

“Pred nama je prijelazni rok i pripreme za narednu polusezonu, imamo najbolje uvjete za rad što su mnogi prepoznali i na to smo ponosni. Predsjednik kluba gosp. Bojan Rajković nam daje svu podršku i svaki dan je uz nas što je veoma važno, a mi to vraćamo na najbolji mogući način, pobjedama. Pohvalio bi cijeli sportski kolektiv, od svih trenera, fizioterapeuta, domara i svih djelatnika SRC Romari koji daju veliku podršku u radu. Glavni cilj je da sa juniorskom selekcijom izborimo prvo mjesto i doigravanje za juniorsku Premijer ligu BiH, kao i da seniorskom selekcijom izborimo plasman u Drugu ligu FBiH Zapad.

Trenutno naš klub broji 250 aktivnih nogometaša, 8 natjecateljskih selekcija, 4 selekcije se nakon prve polusezone nalaze na prvim mjestima, dvije na drugim i dvije selekcije na trećem mjestu. Imamo još 6 selekcija od 2012. do 2016. godišta što predstavlja veliki uspjeh. Ukupno su naši igrači ovu polusezonu odigrali 70 utakmica, postigli su 308 pogodaka, a primili 60“, ističe ambiciozni Babić.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

“U sklopu SRC Romari se nalazi teren sa umjetnom travom, a treninzi se obavljaju i na terenima u blizini, a utakmice se igraju na stadionu „Rijeka“. Planiramo izgradnju modernog trening centra u sklopu kojeg će biti teren sa umjetnom travom, kao i spavaone za igrače koji nam dolaze iz drugih gradova“, ističu nam za kraj razgovora iz ovog ambicioznog kluba.

 Zaista jedna pozitiva sportska priča koja je postala prepoznatljiva širom naše zemlje, ali i u susjednim zemljama.

Top Komentari

enko
Romariju zelim sve najbolje ,samo nastavite tako.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije