Skender optimističan pred derbi protiv Borca: "Idemo na njih s najboljim mogućim opcijama"

Press Širokog pred sutrašnji okršaj u Čitluku

Skender optimističan pred derbi protiv Borca: "Idemo na njih s najboljim mogućim opcijama"

Endin Čaušević

Široki Brijeg i Borac igraju sutra derbi 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a danas je trener domaćeg tima Dino Skender otkrio svoja očekivanja na press konferenciji.

Široki će i ovaj meč igrati u Čitluku na stadionu Bare jer radovi na terenu Pecare još uvijek traju.

Jasno je da ekipu Dine Skendera čeka ogroman izazov jer na Bare stiže Borac koji će sigurno biti pod imperativom pobjede kako bi što prije riješio pitanje oko utrke za prvaka naše zemlje.

U prostorijama Širokog održana je press konferencija pred sutrašnji derbi, a Skender je poručio da će njegov tim dati maksimum kako bi ostvario pozitivan rezultat.

"Znamo se vrlo dobro. Borac je kvalitetna i stabilna momčad. Želimo izvući pouke iz prethodnih utakmica u kojima smo imali vrlo dobrih trenutaka. Moramo biti efikasniji u fazi napada. To nam je nedostajalo kako bi bili konkurentniji i ugrozili vodeću momčad u ligi", rekao je Skender.

Otkrio je da sutra u kadru neće biti jedino povrijeđeni golman Tomislav Adolf Tomić i veznjak Tomislav Tomić, dok su ostali na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi su ostali na dispoziciji za ovu utakmicu. Na Borac idemo s najboljim mogućim opcijama. Svaka je utakmica bitna, a nama su bodovi potrebni. Dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat", dodao je Skender.

Sutrašnja utakmica između Širokog Brijega i Borca igra se s početkom u 13 sati, a glavni sudija je Dragan Kesić iz Gradiške.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti